ארוחות צהרייםעוף

עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה

מתכון לעוף שלם בתנור שיוצא רך, עסיסי ומפנק. מנה חגיגית, קלה וטעימה בטרוף. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוף עם תפוחי אדמה 

מצרכים ואופן הכנה

  • לוקחים עוף שלם, מנקים היטב,  שוטפים ומסננים.
  • לשלוק במים חמים תפוחי אדמה קטנים עד שמתרככים (לא  באופן מלא), נוציא עם כף חורים ונסנן.
  • לוקחים קערה, שמים תבלין פילדלפיה, מרק עוף, כורכום, כחצי כוס שמן זית, 2 כפות של רוטב שום ודבש (זה מגיע מוכן) ומערבבים הכל.
  • לוקחים סיר מותאם לתנור, שמים את העוף באמצע ונבריש בתערובת
  • שופכים את כל מה שנשאר על התפוח אדמה, נוסיף כחצי כוס מים רותחים מהצד.
  • מפזרים על העוף 2 כפות רוטב שזיפים, נפזר מעל הכל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושחור, בזיליקום יבש ופטרוזליה יבשה.
  • מכסים בנייר כסף רק לחצי שעה הראשונה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות
  • לאחר מכן מסירים את הנייר כסף, מנמיכים את החום ל 160, מפזרים שקדים מקולפים מעל העוף וידי פעם גם משקים את העוף. בתיאבון!

טיפים למתכון

כמה טיפים:

  • חצי שעה ראשונה בתנור נשים על מצב טורבו, ואחר כך להעביר למצב אפייה, ואז שוב לקראת הסוף נחזיר לטורבו.
  • ננעץ מזלג בעוף ונוודא שזה נכנס ויוצא בקלות על מנת לוודא שהעוף באמת מוכן, רף וטעים כמו שצריך3.
  • אם לחוצים בזמן, תמיד ניתן להשאיר את העוף מכוסה מההתחלה עד סוף הבישול על 180 מעלות טורבו וממש רק בסוף תהליך הבישול להסיר את הנייר כסף.

 

שאלות ותשובות

שאלה: זה בתנור?
תשובה: כן.

שאלה: תודה על המתכון , אך רציתי לדעת בחצי שעה ראשונה מצב טורבו 200 מעלות ואחכ מצב אפייה כמה זמן?
תשובה:עד שהעוף רך….זמן ההכנה משתנה מעוף לעוף (תלוי בגודל).

 

עוד מתכונים מבוקשים:

תמונות ותגובות מהגולשים:

  • תהילה מלול: "איזה יופי איזה צבע מדהים! נראה עשיר מאד שאפו"
  • ליז פרץ: "מה שאת מכינה אליפות, מחכה לנסות!

 

עוף עם תפוחי אדמה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגובות

תגובות פייסבוק

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close
מעבר לסרגל הכלים