Go Back
תבשיל עוף עם תפוחי אדמה

תבשיל עוף עם תפוחי אדמה 

קבלו מתכון לתבשיל מנחם בטעם עמוק וטעים במיוחד הכל בסיר אחד.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אילנית כרבי

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 1 עוף שלם
  • תפוחי אדמה קטנים (כמה שאוהבים)
  • תבלין פילדלפיה
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • ½ כוס שמן זית
  • 2 כפות רוטב שום ודבש
  • 2 כפות רוטב שזיפים
  • מלח גס (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • שומשום לבן ושחור (לפי הטעם)
  • בזיליקום יבש (מעט)
  • פטרוזליה יבשה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לוקחים עוף שלם, מנקים היטב,  שוטפים ומסננים.
  • לשלוק במים חמים תפוחי אדמה קטנים עד שמתרככים (לא  באופן מלא), נוציא עם כף חורים ונסנן.
  • לוקחים קערה, שמים תבלין פילדלפיה, מרק עוף, כורכום, כחצי כוס שמן זית, 2 כפות של רוטב שום ודבש (זה מגיע מוכן) ומערבבים הכל.
  • לוקחים סיר מותאם לתנור, שמים את העוף באמצע ונבריש בתערובת.
  • שופכים את כל מה שנשאר על התפוח אדמה, נוסיף כחצי כוס מים רותחים מהצד.
  • מפזרים על העוף 2 כפות רוטב שזיפים, נפזר מעל הכל מלח גס, פלפל שחור גרוס, שומשום לבן ושחור, בזיליקום יבש ופטרוזיליה יבשה.
  • מכסים בנייר כסף רק לחצי שעה הראשונה ונכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
  • לאחר מכן מסירים את הנייר כסף, מנמיכים את החום ל 160.
  • מפזרים שקדים מקולפים מעל העוף וידי פעם גם משקים את העוף.

הערות וטיפים

  • מומלץ לשים חצי שעה ראשונה בתנור נשים על מצב טורבו, ואחר כך להעביר למצב אפייה, ואז שוב לקראת הסוף נחזיר לטורבו.
  • ננעץ מזלג בעוף ונוודא שזה נכנס ויוצא בקלות על מנת לוודא שהעוף באמת מוכן, רף וטעים כמו שצריך.
  • אם לחוצים בזמן, תמיד ניתן להשאיר את העוף מכוסה מההתחלה עד סוף הבישול על 180 מעלות טורבו וממש רק בסוף תהליך הבישול להסיר את הנייר כסף.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.