Go Back
לאטקס - לביבות תפוחי אדמה ובטטה

לאטקס - לביבות תפוחי אדמה ובטטה

קריספיות מטריפה ורכות מושלמת מבפנים
ציון 4.34 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה (גדולים עם קליפה אדומה, קלופים, שטופים)
  • 2 בצלים (גדולים, קלופים, שטופים)
  • 3 בטטות (בינוניות, קלופות, שטופות)
  • 4 ביצים (M או L)
  • 6 כפות קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית אבקת מרק עוף (או כפית מלח במקום)
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 שקית אבקת אפייה (לא לוותר)
  • שמן (לטיגון)

אופן ההכנה

  • בקערה מגרדים במגרדת (בחורים הגדולים) את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל.
  • מניחים את תפוחי האדמה, הבטטה והבצל על גבי מגבת מטבח נקייה וסוחטים היטב מהנוזלים, מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים כדי להוציא כמה שיותר נוזלים מתפוח האדמה, הבטטה והבצל.
  • שמים בקערה את תפוח האדמה, הבטטה והבצל ומוסיפים את כל מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב.
  • במחבת רחבה וגדולה מחממים שמן חצי עמוק על להבה גבוהה.
  • כשהשמן חם, בעזרת שתי כפות, יוצרים תלוליות של לביבה בשמן ומשטחים מעט בעזרת גב הכף, מורידים ללהבה בינונית - גבוהה ומטגנים כ- 3 דקות מכל צד עד שהלביבות משחימות.
  • מוציאים מהמחבת ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג וממשיכים לטגן את כל תערובת הלביבות.

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
1) מומלץ לעשות תלולית אחת, לטגן, לטעום, לשפר טעמים ואז לטגן את כל התערובת.
2) מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה, טחינה כל אחד מה שהוא אוהב.
3) הלביבות במיטבן ביום ההכנה וחמות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.