Go Back
עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות משגעת ב־5 דקות הכנה ומושלמת לשבת! ניתן להכין גם פרווה.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
תבנית אינגלישקייק רחבה
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כוס שוקולית
  • 1 כף קורנפלור
  • כוס סוכר
  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר 60% (100 גרם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • אגוזי מלך (גרוסים)

אופן ההכנה

  • קודם כל נקציף את שני החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  • נוסיף את השוקולית, חלמונים, סוכר וניל ואת הקורנפלור ונערבב.
  • נשטח על נייר אפייה שמונח על תבנית , ונשמו את הנייר מעט למנוע הידבקות.
  • שופכים את הבלילה בתבנית, מכניסים לתנור ואופים בחום 170 מעלות במשך בערך 17 דקות.
  • אחרי האפייה נפריד את העוגה מהנייר אפייה ונניח לה להתקרר.
  • נקציף בקערה אחרת קופסא וחצי שמנת מתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב.
  • לוקחים תבנית , ומחלקים את הבסיס שאפינו לשלושה חלקים שווים ברוחב התבנית.
  • נניח מעל לבסיס שכבה מהקרם, ואז שוב בסיס וקרם מעליו, ולבסוף נניח את הבסיס שנותר.

הכנת גנאש:

  • להמיס במיקרוגל את השוקולד מריר עם השמנת שנותרה לנו מקודם.
  • מורחים על העוגה את הגנאש.
  • נכניס את העוגה להקפאה לפחות לכ 3 שעות להתייצבות.

הערות וטיפים

  • אפשר לקחת את העוגה לשלב הבא ולפזר למעלה קוקוס קלוי, אגוזי מלך גרוסים או פקאנים מסוכרים וגרוסים, שלמות!
  • הערה חשובה: את הבלילה אופים בתבנית של תנור על נייר אפייה משומן. לאחר חלוקה ל 3 חלקים מניחים ומרכיבים את העוגה בתבנית אינגלישקייק רחבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.