Go Back
+ servings
פשטידה עם פטריות ובצל ללא קמח

פשטידה עם פטריות ובצל

פשטידת פטריות ובצל פרווה ללא קמח בריאה וטעימה, מתאימה לפסח, לשבועות ולכל יום בשנה!
ציון 4.36 על ידי 39 דירוגים
כמות 4 אנשים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 55 minutes
מטבח: ישראלי
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

מחבת גדולה
תבנית 24
אינגליש קייק

המצרכים

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות (סגול, לבן או צהוב)
  • 2 כפות שמן זית (אפשר להשתמש גם חמאה רגילה או חמאה מזוקקת (ghee))
  • 4 ביצים טרופות
  • 10 פטריות טריות חתוכות או 2 קופסאות שימורים
  • 1/2 כוס טחינה גולמית (כוס חד פעמית שקופה לשתייה קלה)
  • מלח, פלפל, חצי כפית כורכום וקמצוץ אגוז מוסקט (לפי הטעם)
  • חופן פטרוזליה קצוצה
  • 1 כפית כוסברה יבשה או טריה

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מטגנים במחבת גדולה את הבצל יחד עם קצת מלח עד שמזהיב ומקבל צבע יפה. אפשר גם ממש לקרמל אותו, בחירה שלכם.
  • מוסיפים את הכורכום ומערבבים במשך כמה שניות כדי לפתוח אותו.
  • מוסיפים את הפטריות ושאר התבלינים ומקפיצים כ-5 דקות.
  • טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את הטחינה וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת בלילה אחידה. מניחים בצד.
  • מוסיפים לטיגון את הפטרוזליה, הכוסברה, עוד קצת מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מורידים מהאש ומניחים בצד להתקרר ל-5 דקות.
  • משמנים או מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • יוצקים את קערת הבלילה ואת תכולת המחבת שהספיקה להתקרר בינתיים לתבנית ומערבבים הכל יחד.
  • אופים ב-180 מעלות 35 דקות, או עד שהקיסם יוצא יבש ולפשטידה יש צבע זהוב יפה ומגרה, אז שימו עליה עין.

הערות וטיפים

  • פזרו את השומשום לפני האפייה. אבל בנדיבות, כן? :)
  • אפשרויות אחרות למי שלא אוהב פטריות: בטטה, קישואים, ברוקולי, תירס או כל ירק אחר שיכול להתרכך במחבת יחסית מהר ובא לכם טוב בפשטידה.
  • אפשר להפוך את הפשטידה לחלבית ולהוסיף גבינות שאתם אוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.