Go Back
מופלטה למימונה

מופלטה למימונה

אין מימונה בלי מופלטה! אז אנחנו מביאים לכם היום את המתכון של חגית אלקבץ האלופה למופלטה מרוקאית אסלית רכה וטעימה.
ציון 4.41 על ידי 45 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¼2 כוסות כוסות מים חמימים

להגשה:

  • ממרח חמאה
  • דבש

אופן ההכנה

  • שמים את הכמויות המדויקות ישר במיקסר ומכינים את הבצק.
  • מכסים את הבצק לכחצי שעה ולחלק ל- 20-25 כדורים.
  • מניחים את הכדורים בצלחת עם שמן ופותחים אותם לעלה דק דק. הכי דק שאפשר.
  • שמים עלה ראשון על מחבת חמה (רצוי מחבת טפלון), וכבר פותחים את העלה השני.....
  • ממשיכים כך אחד מעל השני, וכשיש בערך 7-8 עלים להוציא על צלחת. וככה עד שמסיימים.
  • לכסות בניילון את כל העלים המוכנים שיישארו רכים וטעימים.
  • על הצד הקראנצ'י והשחום של המופלטה מורחים חמאה ודבש. את הצד הרך לגלגל ולהגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.