פסח מתקרב בצעדי ענק! וגם בפסח הזה לא מוותרים על האוכל שאוהבים. בלינצ'ס, חלק בלתי נפרד משולחן החג.
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה
ציוד
מחבת בלינצ'ס
מצקת
המצרכים
½קילוגרם קמח תפוח אדמה
½3כוסות מי ברז(כוסות חד פעמי קר)
1כפית שטוחה מלח
5כפות שמן
4ביצים
5גרםאבקת אפייה
ספריי שמן
אופן ההכנה
בקערה מניחים את קמח תפוחי האדמה, מוסיפים מים ומערבבים לאט־לאט בעזרת מטרפה ידנית.
מוסיפים את הביצים אחת־אחת, את השמן, אבקת אפייה ומלח.
טורפים טוב טוב.
משמנים מחבת של בלינצ׳ס בספריי שמן.
בעזרת מצקת מעבירים בלילה עד שמכסים את שטח המחבת, ומחזירים לקערה את השארית.
מטגנים כדקה ומיד הופכים על נייר אפייה, וכך הלאה.
הערות וטיפים
כל כמה בלינצ׳סים חשוב לערבב את הבלילה, כי קמח תפוח האדמה נוטה לשקוע בתחתית הקערה - במקרה שיש צורך מוסיפים מעט מאוד מים. לעבוד לאט כי ייתכן מעט קושי בעבודה עם קמח תפוחי אדמה שבא במגע עם נוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.