Go Back
מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

מתכון בלינצ'ס כשר לפסח

פסח מתקרב בצעדי ענק! וגם בפסח הזה לא מוותרים על האוכל שאוהבים. בלינצ'ס, חלק בלתי נפרד משולחן החג.
ציון 4.34 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

מחבת בלינצ'ס
מצקת

המצרכים

  • ½ קילוגרם קמח תפוח אדמה
  • ½3 כוסות מי ברז (כוסות חד פעמי קר)
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 5 כפות שמן
  • 4 ביצים
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • ספריי שמן

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים את קמח תפוחי האדמה, מוסיפים מים ומערבבים לאט־לאט בעזרת מטרפה ידנית.
  • מוסיפים את הביצים אחת־אחת, את השמן, אבקת אפייה ומלח.
  • טורפים טוב טוב.
  • משמנים מחבת של בלינצ׳ס בספריי שמן.
  • בעזרת מצקת מעבירים בלילה עד שמכסים את שטח המחבת, ומחזירים לקערה את השארית.
  • מטגנים כדקה ומיד הופכים על נייר אפייה, וכך הלאה.

הערות וטיפים

כל כמה בלינצ׳סים חשוב לערבב את הבלילה, כי קמח תפוח האדמה נוטה לשקוע בתחתית הקערה -  במקרה שיש צורך מוסיפים מעט מאוד מים.
לעבוד לאט כי ייתכן מעט קושי בעבודה עם קמח תפוחי אדמה שבא במגע עם נוזלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.