Go Back
סלט חצילים

סלט חצילים צבעוני ומהמם

חווית טעמים מדהימה במיוחד
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 1 חציל (שטוף היטב - חתוך לקוביות עם הקליפה)
  • 1 פלפל אדום (פרוס לקוביות)
  • 1 פלפל ירוק חריף (קטן - חתוך לטבעות)
  • 1 בצל (חתוך לטבעות)
  • 3-4 שיני שום טריות (פרוס דק)
  • 4-5 עגבניות שרי (חתוכות לטבעות)
  • 2 כפות שמן זית
  • רסק עגבניות קטן (אורגני)

אופן ההכנה

  • חותכים את החציל לקוביות עם הקליפה (מאוד בריאה), ושמים בתוך סיר עם מים ומבשלים עד לריכוך.
  • נוציא ונסנן דרך מסננת ונשים בקערה.
  • בינתיים מחממים מחבת ולאחר שחותכים נוסיף את הפלפל אדום, פלפל ירוק חריף, בצל, שיני שום ועגבניות שירי.
  • נניח הכל במחבת חם עד שכל הנוזלים נאגרים, והירקות מתחילים להיות רכים.
  • נוסיף 2 כפות שמן זית, ונמשיך לבשל עד לריכוך, נוסיף תיבול, מלח , פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה.
  • נערבב שוב ואז נוסיף את קוביות החצילים המבושל, ונמשיך לערבב במחבת לספיגת הטעמים.
  • נוסיף רסק קטן אורגני ושוב נערבב. נבשל עוד 3-4 דקות.
  • נזלף מעל כף לימון ונערבב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.