Go Back
סיגרים מתוקים

עוגיות סיגר גרוזיניות במילוי אגוזים

במרקם פריך וטעם שיא השלמות
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: חני קונאושילי

המצרכים

לבצק:

  • 200 גרם חמאה / מחמאה רכה
  • 2 חלמונים
  • 4 כוסות קמח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה/צמחית (250 מ"ל)

למילוי:

  • 2 כוסות אגוזים גרוסים
  • 2 חלבונים
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • נתחיל בהכנת הבצק - נלוש את כל המרכיבים יחד במעבד מזון. לאחר מכן מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, שמים במקרר ועוטפים למשך שעה לפחות.
  • בינתיים מכינים את המילוי - מערבבים את כל החומרים יחד היטב.
  • לאחר שעה, לוקחים כדור בצק על משטח מקומח ומרדדים לעיגול הכי דק שאפשר. אפשר להשתמש בקמח כדי שלא ידבק הבצק דקיק. בין שני דפי אפיה מקומחים יותר קל.
  • חותכים עם גלגלת פיצה משוננת 8 משולשים, ושמים בקצה התחתון הרחב פס מהמילוי, בערך כפית. ואז סוגרים בהידוק לצורת קרואסון.
  • שמים על נייר אפייה, ואופים בתנור (אפשר בטורבו) בחום 170 מעלות למשך חצי שעה. אם אוהבים יותר שחומים אפשר לאפות ל-40 דקות.
  • לאחר אפייה ולאחר שהם מתקררים, מפזרים אבקת סוכר ומאחסנים בכלי סגור. אחרי יומיים יותר טעים!

הערות וטיפים

סיגרים מתוקים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.