Go Back
מתכון עוגת בראוניז

עוגת בראוניז לפסח לא גלוטן וסוכר

טעימה בטרוף רק 20 דקות אפיה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית אפייה 26

המצרכים

  • 4 ביצים
  • 5 כפות קמח שקדים
  • 4 כפות קוקוס (לא קמח.)
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גלוטן
  • 5 כפות אבקת סוכר סווטאנגו
  • ¼ כוס שמן MCT או כל שמן אחר שמותר.
  • 100 גרם שוקולד 90% שמותר בתזונה (1 חפיסה - נמיס במיקרוגל.)
  • ¼ כוס שמנת 38% להקצפה
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף תמצית וניל

לציפוי :

  • 6 קוביות שוקולד 90% שמותר
  • 3 כפות שמנת 38% להקצפה
  • 2 כפות אבקת סוכר סווטאנגו / כל ממתיק אחר
  • 1 כף תמצית רום
  • קוקוס לקישוט (לא חובה )

אופן ההכנה

  • להפריד בין החלבון לחלמון .
  • להקציף את החלבון עם האבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה .
  • להוסיף בקערה נפרדת עם החלמונים את כל יתר המרכיבים תוך כדי בחישה עד לקבלת תערובת אחידה .
  • להוסיף לתערובת את החלבון המוקצף בפולסים ובתנועת קיפול .
  • עד שנקבל תערובות אחידה ללא גושים .
  • לשמן מעט תבנית לפני שניצוק את התערובות .
  • לחמם תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות למשך 20 דקות להוציא ונקרר .

לציפוי:

  • להמיס במיקרוגל את השוקולד, הסוכר, השמנת, תמצית רום עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • להוציא ולקרר מעט .
  • למזוג את השוקולד על העוגה ונמרח בנדיבות .
  • אפשר לפזר קוקוס למי שאוהב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.