Go Back
סופגניות רכות ונדירו

סופגניות רכות ונדירות בטעם אגדי

אווריריות מטריפה עם מרקם חלומי
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אתי ממן

המצרכים

  • 1 קילוגרם קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות מים חמים
  • 1 ריבת תות (או ריבת חלב)
  • 100 אבקת סוכר
  • 1 ליטר שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה נערבב את הקמח עם השמרים וסוכר, ואז נוסיף את הביצים עם השמן ומים ונערבל עד לקבלת בצק גמיש ורך. לקראת סוף הלישה נוסיף מלח.
  • נכסה בניילון ומגבת, ונתפיח למשך שעה. לאחר מכן נלוש ידנית פעם נוספת, ואז נתפיח חצי שעה.
  • נגזור לריבועים כ-40 נייר אפייה, נניח על משטח עבודה ונקרוץ כדורים בגודל בינוני.
  • נעצב יפה עם הידיים ונניח על נייר האפייה, נכסה במפת שולחן ונתפיח כ 40 דקות.
  • בסיר גדול ורחב נחמם את השמן, ונניח את הסופגניות (עם נייר אפייה, לא נוגעים בבצק!), מיד מוציאים את נייר האפייה, ונהפוך ונטגן דקה נוספת.
  • נמלא מזרק ריבה, נזלף בתוך הסופגנייה וטיפה מעל, נפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

טיפים:
1) אפשר להוסיף לבצק כף של אינסטסט פודינג וניל
2) תמיד להתחיל עם חצי מכמות המים שבמתכון לפי הספיחה של הקמח
3) תעשו את המתכון בלי לוותר על אף התפחה זה כלל חשוב להצלחה.
4) אפשר להשתמש בשמן חמניות (בריא יותר לטיגון)
5) אפשר לשקול כל כדור במשקל 90 גרם (כן עם משקל) כדי שיהיו אחידים בגודלם. אפשר גם להשתמש 6) במדחום ולטגן בטמפרטורה של 160 מעלות C.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.