Go Back
מרק ירוק עם עדשים

מרק ירקות עם עדשים אדומות

גם טעים וגם בריא עם חווית טעמים עשירה ורחבה שאי אפשר לא להתמכר אליה!
ציון 4.28 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 בצל סגול / רגיל (קצוץ)
  • 3 שיני שום כתוש
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 גזרים (חתוכים לעיגולים)
  • 2 גבעולי סלרי (קצוצים + העלים קצוצים)
  • 2 בטטות (חתוכים לקוביות)
  • 2 קישואים (חתוכים לקוביות)
  • 700 גרם דלעת (חתוכה לקוביות)
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 5-6 כוסות מים (בערך ליטר מים)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מעט כורכום (לפי הטעם)
  • מרק עוף (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • בסיר גדול נטגנן את הבצל עם 2 כפות שמן, ונוסיף את השום וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה.
  • נוסיף את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן כדקה.
  • נוסיף את שאר הירקות חוץ מהכוסברה והעדשים ומערבבים.
  • נוסיף את התבלינים ומערבבים.
  • נוסיף את המים ומביאים לרתיחה.
  • כשהמים רותחים נוסיף את הכוסברה הקצוצה והעדשים ונבשל על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.
  • נוציא חצי מכמות הירקות לקערה וטוחנים את השאר.
  • נחזיר לסיר את הירקות שהוצאנו ומערבבים הכל יחד.
  • מי שאוהב יכול לטחון את הכל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.