לחם טורקי במחבת בטעם נהדר

בתנור או במחבת – לא מעבירים את השבוע מבלי להכין פיתות מיוחד, שמנמנות או דקיקות, ממולאות או דווקא לא: אם יש דבר אחד שצריך תמיד לדאוג שיהיה לכם בפריזר זה פיתות. כי הן הכי שימושיות לכל סיטואציה – מכינים איתן לפעמים כריכים לילדים, סנדוויצ'ים זריזים לבני זוג, וכמובן טוסטים ופיתות מפנקות לארוחת הערב. אין על פיתות!
ולכן אספנו לכם 4 מתכונים לפיתות מיוחדות הכי שווים באתר שלא תצטרכו לחפש רחוק – פה תוכלו למצוא כל מה שצטרכו להכנת פיתה נדירה שתפתיע את כל המשפחה!
כל כך קל לאפות פיתות ביתיות ולחמים שטוחים מרחבי העולם בבית ואין סיבה שגם אתם לא. אחרי זה לא תוכלו לחזור לאחור



איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- לחם טורקי במחבת בטעם נהדר – הגיע הזמן להתגבר על ההילה המפחידה סביב אפייה ביתית ולהכין את הלחם הביתי הכי קל וזריז שאי פעם ראיתם. לחם טורקי שטוח, רך, ומסורתי שכל אחד יכול להכין בלי לישה וכל כאבי הראש הנלווים איתה.

מצרכים
- ½ קילו קמח
- חלב חמים 150 מ"ל
- מים חמים 150 מ"ל
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- פתיתי פלפל צ'ילי
אופן הכנה
- מקציפים את הקמח עם המלח ושמרים, ואז מוסיפים מים חמים וחלב, נלוש קצת עד שהנוזלים נספגים.
- נוסיף שמן זית ונלוש עד שמקבלים בצק חלק (כ-10 דקות).
- עושים צורה של כדור מהבצק, ומכסים בשמן, ואז מניחים בצד במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הגודל.
- כאשר הבצק תפח, נחתוך אותו ל-6 חלקים ונגלגל כל חלק לכדור.
- נרדד למלבנים ואז נניח על מחבת שחוממה מראש על חום בינוני – גבוה. מטגנים 5-6 דקות (כל צד 2.5-3 דקות). כאשר מסובבים כל לחם שטוח הוא אמור להתייצב בכדי להכין כיס באמצע.
- נבריש בשמן, ואז נפזר פטרוזיליה ופתיתי צ'ילי.
2. נאן הודי : לחם במחבת מהיר – לחם הודי במחבת שהכי פשוט ומהיר להכנה, המקבל טעם נדיר במיוחד המשלב יוגורט, זעתר, וכל טוב. מושלם לארוחת ערב טעימה או אפילו ארוחת בוקר מפנקת ומזינה. ביס אחד ותמצאו את עצמכם מחייכים עם תמונות של הודו בראש!

מצרכים
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ½ כוס מים
- 3 כוסות קמח מומלץ 50% קמח מלא / כוסמין
- ½ כפית מלח
- ¼ כוס שמן קנולה
- ½ כוס יוגורט יווני טוב
- 1 ביצה
- 3 כפות זעתר / אורגנו טרי קצוץ לא חובה
אופן הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את השמרים, סוכר ומים ונותנים להם מנוחה של 2 דקות.
- לאחר מכן, מוסיפים את השמן, היוגורט והביצה ומערבבים.
- בקערה בינונית נוספת, מערבבים את הכוס קמח עם המלח.
- כעת מאחדים את שתי הקערות על ידי הוספת קערת הנוזלים לקערת הקמח בהדרגתיות ותוך כדי ערבוב.
- ממשיכים להוסיף את שאר הקמח ונלוש בידיים למשך 3 דקות בערך, עד שמקבלים כדור בצק אחיד.
- נותנים לבצק תפיחה בקערה מכוסה עם מגבת למשך שעה בערך.
- לאחר מכן, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, ומרדדים אותם לעיגולים.
- שמים מעט שמן זית במחבת, מניחים את הנאן, ומוסיפים מעל זעתר טרי קצוץ, כאשר יש בועות הופוכים לצד השני לעוד דקה בערך.
3. פיתות זעתר בתנור – מי שאוהב זעתר חייב להכין את המתכון הזה! מתכון קל ביותר להכנת הפיתות הכי מדליקות שיש, ושהכי כיף לאכול גם ככה סתם כשמתחשק לנשנש בין ארוחות.

ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
מצרכים
- 4 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- ½ כף מלח
- ½ כף אורגנו יבש
- ¼1 כוסות מים
- ½ כוס שמן זית
תוספות:
- זעתר ושמן זית למריחה על הבצק
תוספות לפיצה:
- קטשופ/רוטב פיצה למריחה על הבצק
- אורגנו יבש לפיזור
- ירקות לבחירתכם כמה שאוהבים
- שמן זית מעט
- גבינה צהובה לפזר כמה שאוהבים
אופן הכנה
- נשים כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים בקערה ונמתין 15 דקות.
- נוסיף את שאר המצרכים ונלוש עד לקבלת בצק נעים.
- נכסה ונתן שיתפח כחצי שעה בערך ושוב פעם התפחה בערך 20 דקות.
- נחלק לארבעה כדורים נקמח מעט ולתת לנוח כמה דקות.
- נשטח לפיתה עבה עם הידיים.
- נמרח שמן זית ונפזר זעתר לפי כמה שבא לכם.
- נניח בתבנית על נייר אפיה להתפיח כמה דקות ונאפה בתנור על 200 מעלות בערך 25 דקות.
- אם רוצים פיצה לשטח את הכדור לפזר מעט שמן זית קטשופ גבינה ומעט אורגנו יבש להוסיף עגבניות או זיתים ומעל מעט שמן זית לתת לנוח כמה דקות ולאפות.
טיפים והערות
נפתח החשק? עשרות מתכונים לפיתות מיוחדות ולחמים אחרים במרחק לחיצה אחת
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
4. פיתות בצל שמנמנות, רכות ומפנקות – עם ציפוי קראנצ'י של בצל, שמתבל ומשדרג כל ביס! פיתות בצל כל כך טעימות שגם מי שלא אוהב בצל אצלנו מבקש תמיד עוד ועוד! אפשר לאכול את הפיתות עם כל ממרח ומטבל והן סופר טעימות גם בלי!

ציוד
- בכוס מידה לאפייה
מצרכים
בצק:
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים מהברז
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס שמן
- ½3 כוסות קמח רגיל
- 1 כפית מלח
בצל מטוגן:
- 5 בצלים גדולים
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה
אופן הכנה
הכנת הבצק:
- נכניס למיקסר את השמרים, מים, והסוכר, ונעבד.
- לאחר מכן נוסיף את השמן, קמח והמלח.
- אחרי שמתערבבים נקבל בצק לח שנדבק לתחתית הקערה. (וככה זה אמור לצאת, אז לא להתפתות להוסיף קמח)
- מלטפים במעט שמן את הבצק.
- עם ניילון נצמד מכסים את הקערה. (באופן רופף)
- מניחים להתפחה עד הכפלת נפח.
הכנת הבצל:
- בינתיים נתחיל בהכנת ציפוי הבצל כדי שיהיה לו זמן להצטנן היטב.
- נקלוף ולקצוץ דק חמישה בצלים גדולים.
- נחמם במחבת גדולה שש כפות שמן.
- על להבה נמוכה לטגן את הבצל להזהיב אותו יפה. (לפני שמשחים! אנחנו רוצים שהוא ישחים רק בזמן האפייה)
- להוסיף את המלח ונערבב.
- נסיר מהאש ואז נוסיף הפפריקה וניתן ערבוב טוב. ( נותן לפיתות ולבצל צבע משגע)
- בשלב הבא נקמח היטב משטח עבודה ונחלק את הבצק לששה כדורים.
- נכסה אותם במגבת ולהניח להם שוב לתפוח למשך כארבעים דקות.
- נקבל כדורים שמנמנים ורכים רכים שיהיה מאוד כיף לעבוד איתם.
- נרדד כל כדור לפיתה עבה. (חשוב שתהיה עבה)
- נסדר בתבנית תנור עם נייר אפייה.
- נחמם תנור על 200 מעלות חום גבוה. (טורבו)
- נמרח מהבצל המטוגן (כולל השמן בו טוגן הבצל) על כל פיתה בנדיבות.
- שוב נניח את הפיתות לעוד התפחה, הפעם ל 10 דקות.
- נאפה אז למשך 15 דקות נוספות עד הזהבה מושלמת.
טיפים והערות
במידה ורוצים להקפיא – אז לאחסן בנפרד את כל פיתה בשקית קטנה ולהפשיר בטמפרטורת החדר ולחמם בטוסטר / או מיקרוגל