אחרי שבוע עמוס במיוחד הכי כיף ליהנות מיום שישי בלי הפקות גדולות במטבח ובכל זאת, עדיין ליהנות מארוחת שישי איכותית, טעימה ומפנקת! לכן אספנו עבורכם 4 מתכונים מושלמיפם, שמכינים בכלום זמן ובלי מאמץ בכלל ויסדרו לכם ארוחת מלכים!
כל המתכונים קלים ביותר, עם מעט הכנות וכל אחד יכול להכין אותם. מתכונים מזינים מאוד וממלאים, שיחד יוצרים חגיגה ראויה לערב השבת. בין המתכונים תמצאו דג סלמון עסיסי, בתיבול מושלם שיוצא כמו באולמות. לצידו ניתן להכין פסטה בוטב איולי ממכר במיוחד שיכולה להיות גם מנה בפני עצמה.
לסלט טעים ומזין דאגנו לכם לסלט קינואה מושלם עם שלל רכיבים מזינים וכל ביס ממנו מעלה חיוך, וברור שלא הפקרנו את הקינוח, ולשם כך שאגנו לכם לעוגת וניל לוטוס פרווה שאפשר לאכול בכל שעה של היום, עם טעם ייחודי ומרקם אוורירי. אז למה לעבוד קשה כשאפשר להתרווח וליהנות מיום שישי?! תכינו ותיהנו!
1. דג סלמון בתנור אפוי כמו באולמות – עשוי בתנור, קל להכנה, טעים ומזין מאוד. מנת הדגל לשבת!
ציוד
- קערה עמוקה למרינדה
- תבנית גדולה לתנור
- מעבד מזון
מצרכים
- 6-8 חתיכות פילה דג סלמון מקולף מושרה בלימון מלח למשך חצי שעה מראש
למרינדה
- 5 שיני שום קצוצות
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
- 0.5 חתיכת לימון סחוט
- 1 כפית קטנה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
לקראסט של עשבי התיבול
- 0.5 צרור פטרוזיליה
- 0.5 צרור כוסברה
- 20 עלי נענע ללא הגבעול
- 5 שיני שום שלמות
- 1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים
- 50 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם פיסטוקים מקולפים
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית קטנה מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 50 גרם פירורים זהב להוסיף בסוף
אופן הכנה
- לחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
הכנת המרינדה
- ערבבו בקערה אחת את חומרי המרינדה למרקם אחיד.
- טבלו את נתחי הסלמון בנרינדה והניחו אותם במקרר במשך 30 דקות לפחות לספיגת הטעמים.
- רפדו תבנית בנייר אפייה והניחו עליו את דגי הסלמון. ואת שארית הרוטב ליצוק על הנתחים.
הכנת הקראסט
- לטחון במעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, נענע, שום,פלפל חריף, אגוזים,פיסטוקים ו4 כפות שמן זית לתערובת קצוצה אך לא קצוצה מדי ולהעביר לקערה, להוסיף פירורי לחם, מלח פלפל ולערבב היטב.
- יש לכסות את כל נתחי הסלמון בשכבה דקה של חצי ס”מ מהקראסט.
- לאפות בתנור במשך 15-20 דקות עד שהסלמון עשוי היטב – חשוב לשים לב ולא לייבש את הדג.
- ליצוק מעט מהנוזלים שבתבנית על נתחי הסלמון ויש לכם להגשה, מנת דג סלמון אפוי בתנור מטורפת וטעימה.
טיפים והערות
- ניתן להגיש את הסלמון עם תוספת כמו אורז או ירקות מוקפצים.
- אפיית הסלמון יתר על המידה תגרום ליבושו.
- 50 גרם = כחצי כוס רגילה
2. פסטה צמחונית ברוטב איולי – פסטה צמחונית מטריפה, מוקפצת ברוטב איולי נדיר המשלב שמן זית, שום, ועשבי תיבול. והטעם? פשוט אין למה להשוות.
מצרכים
- פסטה טרייה
- 100 מל' שמן זית
- 6 שיני שום
- בזיליקום טרי
- אורגנו יבש
- פטרוזיליה טרייה
- מלח
- פלפל שחור
- צ'ילי גרוס
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית מרק עוף אפשר לוותר לטבעוני
אופן הכנה
- את הפסטה הטרייה שמים במים רותחים ומבשלים למשך 4 דקות, ואז מסננים ומוסיפים את הרוטב.
- להכנת הרוטב – בסיר קטן שמים 100 מ"ל שמן זית ומטגנים 5-6 שיני שום פרוסות.
- לאחר מכן מוסיפים את תערובת עשבי תיבול: אורגנו, בזיליקום, ופטרוזיליה קצוצים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס ואז מורידים מן האש.
- מוסיפים כוס ציר עוף או כוס עם מים רותחים עם כפית מרק עוף, ואז מחזירים לאש ומצמצמים קצת נוזלים, בישול של כמה דקות.
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. סלט קינואה עם עדשים שחורות ובטטה – עשיר בסיבים ובחלבון, סלט מושלם לכל אירוח ויכול אפילו לתפקד כארוחה טבעונית מלאה.
מצרכים
- 1/2 כוס קינואה
- 1/2 כוס עדשים שחורות
- 2 יחידות בטטה חתוכות לקוביות
- 1 בצל סגול קצוץ
- 1/2 חבילה של פטרוזליה
- 2 כפות שמן זית
- כף סילאן
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- לחמם מראש תנור ל 180 מעלות טורבו.
- מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות קטנות. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מתבלים בשמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, מערבבים טוב טוב, מכניסים לתנור ואופים כחצי שעה.
- להשרות את הקינואה במים חמים לחצי שעה, מסננים ושוטפים היטב.
- מעבירים את הקינואה לסיר ממולא מים, ומבשלים כ10 דקות. מסננים מנוזלים ומעבירים לקערה.
- מבשלים את העדשים במים עם קצת מלח כ20 דקות עד להתרככות, מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז.
- ומעבירים את העדשים ואת הבטטה לקערה יחד עם הקינואה .
- מוסיפים בצל סגול קצוץ ופטרוזליה קצוצה ומתבלים בשמן,סילאן מלח ופלפל שחור.
- להגיש ולהנות 🙂
4. עוגת וניל לוטוס פרווה – קלילה להכנה – מעט חומרים, קערה אחת, תבנית אחת, 25 דקות אפייה ומתחילים לזלול
מצרכים
לבצק:
- 4 ביצים
- שקית אבקת אפיה
- 2 כוסות קמח
- כף תמצית וניל
- כוס שמן
- כוס מים
- כוס סוכר
לקרם:
- ¼ צנצנת לוטוס קראנצ' 95 גרם
- 3 כפות שמנת מתוקה צמחית פרווה
אופן הכנה
- מערבבים את חומרי הבצק ביחד, שופכים לתבנית 26 ס"מ ומכניסים לתנור ל-25-30 דקות
- לקרם: מערבבים ¼ צנצנת לוטוס קראנצ' עם 3 כפות שמנת מתוקה צמחית.
- כשהעוגה מתקררת חוצים באמצע ומורחים את קרם הלוטוס (בלי להתקמצן!)
נפתח החשק? עשרות מתכוני סלטים לארוחת שישי במרחק לחיצה אחת