אצבעות לחם שום בטעם נהדר
לחם שום – במקום לחכות כל פעם לפיצוי משליח הפיצה כדי לקבל לחם שום, הגיע הזמן לחמם את התנור ולהכין לבד בזמן לשבועות,
אצבעות לחם שום טעים במיוחד מאת מלי מאירוב המוכשרת שהוא יצירת מופת במלוא מובן המילה! מכינים בכלום זמן מבצק רך ואלסטי שהכי כיף לעבודה,
מורחים מעל תערובת עשבי תיבול ושום משגעת, אופים ומתפנקים. לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!
ציוד
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- ¼1 כוסות מים
- 1 כף סוכר
- ½1 כפיות מלח
- 1 כף סילאן
- ¼ כוס שמן זית
- ½ צרור פטרוזיליה
- 5 שיני שום
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר או בלישה ביד שמים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים , כף סוכר, כף סילאן, וכוס ורבע מים.
- לשים 3 דקות ומוסיפים כפית וחצי מלח ורבע כוס שמן זית.
- לשים עד לבצק חלק ואלסטי ולא יבש בערך 8 דקות. אם צריך מוסיפים מים בטיפות.
- עושים מהבצק כדור ונשים בקערה משומנת ונלטף אותו בשמן.
- נניח לתפיחה של שעה ורבע, בינתיים נכין תערובת של חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ו-5 שיני שום קצוץ עם רבע כוס שמן זית.
- לאחר שהבצק תפח נוריד למשטח משומן ומרדדים למרובע ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- נניח להתפחה 25 דקות מכוסה במגבת, גם אם עושים לחמניות או קרואסון מניחים לתפיחה אחרי הצורה ל-25 דקות.
- נערבב ביצה עם חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר וכפית מים ואז נבריש את הבצק בעדינות.
- נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות לאפייה רגילה במשך 10 דקות.
- נוציא מהתנור ונמרח את תערובת הפטרוזיליה ונשאיר ממנה קצת בצד.
- נפזר זעתר ונחזיר לתנור לעוד רבע שעה בערך עד שקצת מזהיב.
- נוציא ונבריש בתערובת שהשארנו בצד ונכסה במגבת. כשמתקרר נחתוך לרצועות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: לחם שום
אפשר להקפיא? אפשרי. |
אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה? כן. |
למה חתכת את המשולשים באמצע? שמגלגלים יוצאת צורה יותר יפה. |
הכנתי את הלחמניות שום, איך אני שומרת אותם עד מחר בערב? \שמים בשקית ניילון ולהכניס להקפאה עד מתי שרוצים. כשמוציאים זה יהיה טרי טרי. |
פטרוזיליה ושום למילוי בתוך הבצק? לא, רק מעל. |
הבמה כולה שלכם:
"גם אני הכנתי לחם שום ממולא גבינה!"
פיירוז חג יחיא
"הבת שלי הכינה לפי המתכון שלך רק צורה אחרת…
אמאלהההההה איזה טעים יצא תודה על המתכון!"
רד מחפודה
"אלופההההההה!"
ראף רות
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: לחם שום מתכון מאת: מלי מאירוב
חייב שמן זית
היי תמר,
ממש לא, שימי איזה שמן שאת אוהבת.
בהצלחה ושבת שלום!
המתכונים של מלי מושלמים אחד אחד…
מומלץ בחום!