| | | |

מתכון קובה סלק אדום אדום

מתכון לקובה סלק שמכינים בקלות ויוצא מושלם! יש גם סרטון הכנה!
בהשראת: לירון מלכה
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
קובה סלק מתכון

קובה סלק מושלם ומפנק לארוחת צהריים או ארוחת הערב! מתכון לקובה סלק משגע, שמכינים בקלות!

קובה אדומה זה אחד המאכלים הטעימים שיש, ולכן רואים את המנה הזו לא מעט גם באירועים. ולמי שחושב שזו מנה שקשה להכין, אנחנו כאן כדי לומר לכם, שאפשר להכין אותה בבית בקלות והיא וצאת מוצלחת ביותר!

מתכון פשוט של קובה אדומה, עשיר בטעמים, מזינה מאוד ומכילה את כל הערכים התזונתיים שמומלץ לאכול בארוחה והיא אחת המנות הממלאות והמפנקות שיש! כל כך טעימה שכל המשפחה תתלהב!

 

ספר המתכונים של לירון מלכה

 

קובה אדומה
צילום: לירון מלכה

למה באמת כדאי לכם: קובה סלק

  • מתכון לקובה סלק קל ביותר ויש גם סרטון הכנה לעזר כדי שיהיה קל יותר!
  • מנה מזינה, עשירה מאוד בחלבונים ומכילה ערכים תזונתיים גבוהים!
  • מתכון קובה סלק הכי טעים שאפשר למצוא ברשת!
  • מנה עיקרית מושלמת להגשה בארוחת צהריים ובארוחת ערב!

שורה תחתונה: מפנקים את המשפחה בקלות ומכינים קובה סלק, שיכול להיות מנה עיקרית או מנה ראשונה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

מתכון קובה סלק
צילום: לירון מלכה
קובה אדומה
צילום: לירון מלכה
קובה סלק מתכון
צילום: לירון מלכה

 

קובה סלק מתכון

מתכון קובה סלק אדום אדום

מתכון לקובה סלק שמכינים בקלות ויוצא מושלם! יש גם סרטון הכנה!
ציון 4.50 על ידי 34 דירוגים
לדרג
כמות 30 קובות
באדיבות: לירון מלכה

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
סיר בישול גדול

המצרכים

לבצק סולת:

  • 4 כוסות סולת (סולת ״דגן״ הכי נוח לעבודה - שקית כחול כתום)
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים פושרים

לבשר:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (קטן קצוץ)
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 כף בהרט
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

לרוטב אדום:

  • 1 בצל (בינוני קצוץ)
  • 3 סלק (בינוני חתוך לפרוסות - אני פרסתי במג'ימיקס)
  • 1 סלק (מגורר גס בפומפייה - לא לוותר על זה!!)
  • 3-4 גבעולי סלרי (חתוכים גס)
  • 1 חופן עלי סלק (מנגולד חתוכים גס (לא חובה))
  • מיץ לימון סחוט (מלימון שלם)
  • 2 כפות סוכר
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת הקובה:

  • את הסולת והמלח נערבב יחד ואז נוסיף את המים בהדרגה ונלוש עד שהתערובת אחידה.
  • נכסה במגבת ונותנים לו לנוח חצי שעה.

להכנת הבשר:

  • מערבבים תוך כדי ומפוררים במזלג ואז מוסיפים תיבול ופטרוזיליה. לא מטגנים הרבה, רק חצי בישול.
  • מניחים בצד לקירור ובזמן הזה להכין את המרק - בסיר רחב (עדיף סוטאז') נטגן את הבצל ואז מוסיפים את שאר המצרכים.
  • נוסיף מים רותחים שיכסו את הכל וקצת מעל.
  • נבשל עד לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה.
  • מכינים את הקובות בגודל הרצוי (לקחת בחשבון שהן מתנפחות בזמן הבישול).
  • לוקחים חתיכה מהבצק פותחים על היד, עם כפית שמים קצת מבשר וסוגרים (אפשר לראות בסרטון המצורף).
  • נעביר את הכדורים לסיר ומבשלים 30-40 על אש נמוכה.

הערות וטיפים

  • לא בטוח שצריך את כל המים משתנה בסוג הסולת.
  • טיפ לבצק מושלם - תנו לו לישה קצרה עם וו גיטרה במיקסר. יוצא אחיד ומושלם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: קובה סלק

האם לפני שאת מכניסה לסיר את הסלק את מבשלת אותו בנפרד?
מבשלת הכל יחד, מביאה לרתיחה מורידה את האש מבשלת 20-30 דקות, מוסיפה את הכדורים ואז עוד 30-40 דקות.
באיזה שלב את מכניסה את הקובות שהסלק מבושל?
אחרי שהמרק מגיע לרתיחה מלאה.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון קובה סלק
צילום: ציונה אלימלך

"הכנתי וכל המשפחה אהבה, מתכון מעולה!"
ג'נט

רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: קובה סלק מתכון מאת: לירון מלכה

מוזמנים גם לבקר באינסטגרם של לירון, להזמנות: לירון מלכה עוגות מעוצבות

Similar Posts

4 Comments

4.50 from 34 votes (33 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements