עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה עשירה ביותר ומפנקת כל כך שאי אפשר להמתין לחגים כדי להכין!
יש ממאכלים מיוחדים שמכינים בחגים, אבל למה להמתין לחגים כדי להתפנק? אצלנו התפריט כל כך מגוון שמדי פעם בפעם אני לוקחת מתכון שאני מכינה באחד החגים ומכינה אותו באמצע השבוע או בסוף השבוע רק כדי לתבל קצת את האווירה וכדי לוודא שהמשפחה שלי מתפנקת בשוטף.
המתכון קל מאוד להכנה ולא דורש מאמץ יוצא דופן, אבל עוגת שמרים גבינה היא בהחלט עוגה יוצאת דופן להגיש בימי השגרה. זה מה שנקרא משהו קטן שעושה את ההבדל ובגדול!

למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים גבינה
- העוגה הכי יוצאת דופן ומפתיעה שניתן להכין בימות השבוע!
- כל כך טעימה שאי אפשר להמתין לחגים כדי להכין ולאכול אותה!
- הפינוק הכי שווה שאפשר להגיש למשפחה לארוחת הבוקר!
- ניתן להקפיא חצי מהבצק ולחסוך זמן הכנה בפעם הבאה!
שורה תחתונה: עוגת שמרים גבינה – כמו יום האהבה, לא צריך להמתין לחגים כדי להראות למשפחה שאנחנו אוהבים אותם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה
ציוד
המצרכים
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כוס מים חמימים
- 3 כף סוכר
- 1 ביצה
- חמאה (180 גרם )
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 קורט מלח
- 5 כוס קמח (500 גרם סה"כ)
- ¼ כוס שמן
מילוי:
- 1 חבילת גבינת טוב טעם (250 גרם)
- 1 ביצה
- 2 כף סוכר
- 2-3 כף גבינה לבנה
- ½ חבילה אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- הכמות של צמות הגבינה היא כמחצית הבצק ניתן להכין עוד מאפה מהכמות, יוצא סך הכל שתי עוגות.
- בקערת המיקסר נשים את הקמח שמרים וסוכר עם מעט מים.
- להוסיף בהדרגה את השמן חמאה ומים בהדרגה - הבצק צריך להיות רך וגמיש.
- להתפיח ללוש, ולרדד על משטח מקומח את הבצק.
- לערבב היטב את הגבינה ושאר חומרי מילוי - הביצה הסוכר אינסטנט וניל.
- לחתוך בסכין את צידי הבצק לשורות שוות, ולהניח את המילוי באמצע, לסגור מימין לשמאל בהצלבה.
- להניח בתבנית להתפיח, למרוח בביצה, לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שהמאפה זהוב ויפה.
- ניתן לצפות במי סוכר: להרתיח כוס סוכר וכוס וחצי מים עם מעט לימון, ולמרוח על המאפה.
שאלות נפוצות: עוגת שמרים גבינה
איך סגרת את הגביניות. כל פעם שאני מכינה אותן הן נפתחות באפיה? קחי פינה לפינה בהצלבה ותהדקי באצבעות בלחיצה קלה. תרטיבי עם קצת מים זה גם עוזר, וכן קורה שלעיתים גם נפתח.. |
מה זה גבינת טוב טעם? אפשר גבינה אחרת? פילדלפיה למשל? תקחי גבינה יחסית קשה ללא מלח, פילדלפיה טובה רק שלא תהיה מלוחה מידי, כמו גבינה לבנה 5 -9%, תוסיפי קצת אינסטנט פודינג וניל, או כף קורנפלור, שהיא תהיה יציבה ולא נוזלית. |
לשים קמח רגיל או תופח? לבצק שמרים קמח רגיל. |
אפשר להקפיא? בטח, כל עוגת שמרים אפשר להקפיא. הכי מומלץ זה לאחר התפחה ראשונה ועיצוב ולפני ההתפחה שנייה. כשרוצים לאפות, נותנים לעוגה הקפואה לתפוח בטמפרטורת החדר (לוקח קצת יותר זמן מבדרך כלל). לאחר ההתפחה הזאות נעביר לתנור חם ונאפה כרגיל. |
מושלם, אשמח לדעת איך מגיעים לשלמות כזאת כל השמרים יוצאים לי קשים? כנראה שחסר נוזלים תעשי ניסיון נוסף. |



רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
משום מה… הבצק היה נוזלי ומוזר לגמרי. הוספתי עוד 4 וחצי כוסות קמח עוד כף שמרים ו3 כפות סוכר., ויצא פצצה!! 4 כרוכיות. 2 גבינה ו2 שוקולד!!
היי רינה!
שמחים שבסוף הסתדר ויצא פצצה 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים נהדרים חדשים כל יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי האם המילוי אמור להספיק לשתי עוגות (כל הבצק) או שצריך להכפיל?
תודה מראש, נינה
היי פנינה!
המילוי אמור להספיק לכל הבצק.
בהצלחה 🙂
האם הכוס מים היא גם בכוס חד פעמית לשתייה קרה? או בכוס מדידה אוניברסלית?
היי מורן, תודה על התגובה שלך!
במתכון הזה נעשה שימוש בכוס חד פעמית לשתייה קרה, אבל אפשר להכין את העוגה גם עם כוס אוניברסלית (240 מ"ל). העוגה פשוט תצא טיפה יותר גדולה.
הדבר הכי חשוב הוא להקפיד להשתמש באותה כוס לאורך כל המתכון.
בהצלחה 🙂
היי כמה זמן התפחה? בתוך המקרר/ בטמפרטורת החדר או מקום חמים?
מומלץ לעטוף היטב ולהעביר לקירור ל-8 שעות או למשך הלילה
מתי שמים את הביצה?
ביצה לתוך הבצק..וביצה למרוח לפני האפיה, בהצלחה ובתיאבון!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בטח, כל עוגת שמרים אפשר להקפיא. הכי מומלץ זה לאחר התפחה ראשונה ועיצוב ולפני ההתפחה שנייה. כשרוצים לאפות, נותנים לעוגה הקפואה לתפוח בטמפרטורת החדר (לוקח קצת יותר זמן מבדרך כלל). לאחר ההתפחה הזאות נעביר לתנור חם ונאפה כרגיל.