| | | | |

מתכון קציצות ירק בצ'יק צ'ק

קציצות ירק שמכינים בצ'יק צ'ק מתפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה ותיבול מדויק. שחומות וקריספיות בטירוף!
בהשראת: צביה אורן
ציון 4.38 על ידי 24 דירוגים
קציצות ירק

בימים קרים כשפחות מתאים לאכול ירקות קרים ועדיין רוצים מנה מלאת ויטמינים – מכינים בצ'יק צ'ק קציצות ירק מעלפות.

תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה, תיבול מינימליסטי ומדויק, קצת קמח או פירורי לחם לאיחוד כל הטוב הזה וטיגון קצר במחבת.

כשהן ייצאו משם שחומות וקריספיות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים – קציצות ירק יעשו לכם חגיגה טעימה וצבעונית בפה ויבואו מצוין לבוקר קליל או לערב לצד גבינות טובות או מתבלים שונים

 

ספר המתכונים של צביה אורן

קציצות ירק
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: קציצות ירק

 

  • קר בחוץ? מכינים קציצות ירק בצ'יק צ'ק ומתחממים עם מרקם קריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים
  • יבואו מצוין לבוקר קליל או לערב לצד גבינות טובות או מתבלים שונים

שורה תחתונה: קציצות ירק מוזהבות יפהפיות שיעשו לכם חגיגה טעימה בפה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

קציצות ירק

מתכון קציצות ירק בצ'יק צ'ק

קציצות ירק שמכינים בצ'יק צ'ק מתפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה רעננה ותיבול מדויק. שחומות וקריספיות בטירוף!
ציון 4.38 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • ½ חבילה פטרוזיליה קצוצה דק
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית כורכום
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 4-5 כפות קמח או פירורי לחם

אופן ההכנה

  • נגרד את תפוחי האדמה בפומפייה דקה ונסחט היטב את הנוזלים. נוסיף בצל ופטרוזיליה קצוצה דק
  • נסחט ונוסיף את התבלינים והביצים. נערבב היטב ונוסיף את הקמח ונערבב עד שניתן להכין קציצות.
  • אם הבלילה רכה מדי נוסיף עוד קצת קמח או פירורי לחם. נחמם מחבת עם שמן ונטגן משני הצדדים עד להזהבה.

הערות וטיפים

  • אפשר לטגן בסיר עם רשת שלא סופגת הרבה שמן, וכאשר השמן רותח לשים פלחי גזר שסופחים את השמן ורק אחר כך מכניסים את הקציצות.
  • רוצים בתנור? לשמן את הקציצות מסביב עם שמן, כזה עיסוי עם ממש מעט שמן, ולהניח על נייר אפיה עד לקבלת צבע ואז להפוך לצד השני. ולא להרבה זמן אחרת יתייבשו.
  • במקום קמח או פירורי לחם אפשר להוסיף קמח מצה שסופג יותר מהר את הנוזלים, וגם מעט אבקת מרק בצל
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות ירק
צילום: צביה אורן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: צביה אורן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements