| |

בורקס גבינות מבצק פילאס

בורקס ביתי פריך עשיר וטעים,  שתמיד מצליח - מוכן בקלי קלות.
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
בורקס גבינות מבצק פילאס  

בורקס גבינות מבצק פילאס מעלף –  חם, טעים ומפנק!

מתכון לבורקס פריך שתמיד מצליח שיעלה בכם זיכרונות מבית הילדות, וגעגועים לבורקס החם של אימא.

ביתי פריך עשיר וטעים, מוכן בקלי קלות.

ספר המתכונים של דורית כהן

בורקס גבינות מבצק פילאס  
צילום: ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בורקס גבינות מבצק פילאס  

בורקס גבינות מבצק פילאס

בורקס ביתי פריך עשיר וטעים,  שתמיד מצליח - מוכן בקלי קלות.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
לדרג
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק פילאס טורקי (600 גרם)

למילוי הגבינות:

  • 1 חבילה גבינת שמנת טבעית 25% (אישית השתמשתי בנפוליאון)
  • 1 חבילה גבינה לבנה 5% (250 גרם)
  • גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
  • 1 חבילה צהובה (200 גרם - מגורדת)
  • בולגרית (150 גרם - מגורדת)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח
  • פלפל שחור (לפי הטעם)

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • נפשיר את הבצק לילה שלם במקרר.
  • נחתוך אותו לשני חצאים, ונרדד כל עלה מעט לשני הצדדים.
  • נניח נייר אפייה על תבנית תנור, ונשמן בספריי שמן.
  • מניחים עלה אחד שרידדנו, ועליו שופכים את המילוי ומשטחים.

למילוי הגבינות:

  • בקערה גדולה נערבב יחדיו היטב את הגבינות עם שתי ביצים שתי כפות קמח פלפל שחור.
  • נשטח מעל לעלה שבתבנית, מעליו נניח את העלה השני ונהדק היטב בקצוות.
  • נטרוף ביצה ונמרח מעל, נפזר שומשום וקצח.
  • נכניס לתנור שחיממנו מראש מראש ל190 מעלות ולאפות עד הזהבה יפה.
  • נצנן קצת מעט שיתייצב, ואז אפשר לחתוך לריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

בורקס גבינות מבצק פילאס  
צילום: ישראלה אזולאי

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements