עוגת שוקולד עסיסית שילדים אוהבים
מתכון עוגת שוקולד עסיסית, משגעת והכי טעימה שאכלתם עד עכשיו, שהיינו פשוט חייבים לשתף! עוגת שוקולד פשוטה וקלה להכנה, שנשארת רכה במשך כמה ימים, אם לא יחסלו תוך שעה.
בכל סוף שבוע אני אוהבת להכין לפחות שני קינוחים כדי שיהיה גיוון וכדי שהפינוק ועונג שבת יהיו מקסימליים עבור המשפחה שלי ועבור כל אורח שמגיע. למה שני קינוחים? כי עוגת שוקולד פרווה היא פשוט חובה! כל שכן, המתכון שאני מכינה.
אז קבלו מתכון של עוגת שוקולד פשוטה, שמכינים בקלות וייתכן שגם אתם לא תוכלו לעבור את השבת בלי להתפנק עם העוגה הזו. זו עוגה מושלמת לכל מועד: לימי הולדת, לשבת ולכל יום שגרה, כשרוצים להתפנק.
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד עסיסית
- מתכון לעוגת שוקולד קלאסית, שקל להכין ותמיד יוצא טעים!
- עוגה פרווה מפנקת שאפשר להגיש לאחר ארוחת השבת!
- עוגת שוקולד שילדים אוהבים ואפשר להכין לימי הולדת!
- עשירה ומפנקת שתעלה חיוך על פני כל טועם!
שורה תחתונה: אז למה אני מכינה שני קינוחים? כי עוגת שוקולד לילדים זה הקינוח הכי מפנק והכי טעים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד עסיסית שילדים אוהבים
ציוד
המצרכים
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות כוסות סוכר
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 2 שקיות שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כף נס קפה
- 3 כפות קקאו
- ¼1 כוסות שמן
- 4 ביצים
- 2 כוסות מים רותחים
לציפוי:
- 1 חפיסת שוקולד מריר (100 גרם)
- 1 חבילה שמנת מתוקה מומחית (250 מ"ל)
- 1 כף נס קפה
- 3 כפות סוכר
אופן ההכנה
- בקערה אחת נערבב את היבשים ביחד - קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר ווניל, נס קפה, קקאו.
- בקערה אחרת נשים את השמן והביצים נערבב טוב טוב עד שכל היבש מתערבב ולא נשארים גושים.
- לאחר מכן נוסיף שתי כוסות מים רותחים (אנחנו מדגישים אך ורק מים רותחים - זה מה שעושה את העוגה המיוחדת וטעימה!).
- נאפה בחום 180 מעלות בתחתית התנור למשך 30 דקות בערך.
הכנת הציפוי:
- נמיס את השוקולד עם השמנת מתוקה נס קפה וסוכר על הגז ונשפוך על העוגה בעודה חמה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד
ארבע ביצים או שתיים? ארבע ביצים. |
יכול להיות שהעוגה מתוקה מדי בגלל הסוכר? ממש לא! את תופתעי לגלות כמה העוגה ממש לא מתוקה, בגלל זה אני אופה אותה בתבנית גדולה יוצא ממנה בלילה עם כמות גדולה. |
לאפות בתחתית התנור זה לא נשרף? לאפות לא יותר מ 30 דקות, היא נאפית מהר בגלל המים הרותחים. |
מים רותחים ביצים לא יוצא חביתה? בגלל זה שמים את השמן עם הביצים ביחד על היבשים ומערבבים טוב טוב ורק לאחר מכן שופכים את המים הרותחים. |
הבמה כולה שלכם:
"פזית בן חמו תודה רבה מושלם!"
זהבית עצמון
"גם שלי מוכנה!"
אוריאן עובדיה חיו
אבל הוגת שוקולד הכי מהירה שהכנתי
תוך פחות מחצי שעה הייתה מוכנה!"
אורית הדר צפניה
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פזית בן חמו
הי!
אין לי כוס מדידה 240 מ"ל
איך אני אמורה למדוד?
לשקול במשקל? כוס של חם?
אשמח לתשובה מהירה, כי אני ממש רוצה להכין את הדבר המגרה הזה😋!
תודה
היי אילה,
את יכולה להשתמש בספל לשתייה חמה במקום 🙂
בהצלחה!
הכנתי עכשיו בשתים עשרה בלילה .
תוך כמה דק' נכנסה לתנור . יצאה מושלמת!!!!!
היי יעל,
נהדר, שמחים מאוד שיצאה מושלמת 🙂
שלום ויום טוב
לאיזה גודל תבנית עגולה מתאימה הכמות הזו?
היי יהודית,
לתבנית 24 או 26.
בהצלחה 🙂
מתכון ממש מושלם! בפעם הראשונה הכנתי עם הקפה ובפעם השנייה בלי (שמתי עוד כף קקאו במקום), ולטעמי יצא טעים יותר בפעם השניה, אבל שתי האפשרויות מעולות!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
מתכון מעולה! עוגה גבוהה ועסיסית כמו בחנות. הרמתי גבה בהתחלה לגבי כמו הסוכר או המים הרותחים אבל התוצאה מושלמת.
כל הכבוד!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
איפה לשמור את העוגה? במקרר או בחוץ ?
מודה לך
תחכי שהיא תתקרר (הכוונה שלא תהיה מידי חמה) ואז תכניסי למקרר
מה כמות המצרכים אם אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אחת?
כשליש מהכמויות, בהצלחה ובתיאבון!
האם צריך להקציף את הביצים?
אם אני רוצה לעשות מקמח כוסמין, צריכה להוסיף משהו? מים אולי?
אין צורך להקציף את הביצים. ובד"כ ניתן להשתמש כמות קמח כוסמין ולהפחית ב- 25% את כמות הנוזל השוואה לקמח חיטה. אך זוהי רק עצה כללית, לא ניסינו ספיציפית במתכון הזה. בהצלחה!
הבלילה נוזלית מידיי?
כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בהצלחה בפעם הבאה!
העוגה יצא כל כך טובה שלא הספקתי לצלם!! טרפו אותה ?
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
העוגה יצאה טעימה מאוד רכה ונימוחה וקלה מאוד להכנה שמרתי את המתכון כי הוא ממש מוצלח מאוד
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אשמח לדעת מה עשית כי אצלי הי4 יצטה נוראית!!! יותר מידי מים יצאה נוזלית ואפייה מרובה של שעה ולא 30 דק בחום של 170 בתחתית התנור. זרקתי לפח איך שפרסתי פרוסה ראשונה הבנתי שהיא ממש לא טעימה. בפנים היה מרקם בהיר כמו לא אפוי למרות שכשהוצאתי מהתנור הקיסם יצא יבש. ישר אחריי זה שפכתי את הציפוי כמו שנאמר. בקיצ, אל תנסו אפילו על פנים.
כשבלילה נוזלית מדי ייתכן שיש שוני בין בתנורים והטמפרטורה הייתה נמוכה מדי, או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול. בכל מקרה ניתן לעטוף אותה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בהצלחה בפעם הבאה!
הכנתי את העוגה היום ויצאה מושלמת?
הכנתי את העוגה היום בדיוק לפי המתכון והיא מעולה ! מומלץ וגם פשוט להכנה ! תודה
הי…האם בטוח שמוסיפים 2 כוסות מים רותחים?? גם כוס אחת הפכה את הסלילה לנוזלית לגמרי…כבר 40 דקות בתנור ובאמצע עדיין רוטט…
היי איריס,
מתנצלים שזו היתה החוויה שלך עם המתכון הזה. נשמח לנסות לעזור:
כשבלילה נוזלית מדי, ייתכן שהטמפרטורה הייתה נמוכה מדי (180 מעלות בתנור אחד לא יהיו אותו הדבר בתנור אחר), או שמשטח האפייה לא היה מספיק גדול.
בכל מקרה, אפשר לכסות את העוגה ולהמשיך לאפות על חום נמוך. בסוף היא תהיה מוכנה 🙂
בהצלחה בפעם הבאה!