איטליה בוערת: מרק מינסטרונה עשיר
אין שום סיבה לחכות ליום קפוא במיוחד או סוער ביותר כדי להכין בקלות מרק מינסטרונה קל – מעדן חורף מהביל ואולטימטיבי שיציף את הבית באדים ארומטיים משגעים ויעטוף אתכם באווירה חמה ומחבקת…
מרק מינסטרונה מתכון שמגיע אלינו מאיטליה הרומנטית יפנק את כל המשפחה בעושר טעמים מופלא ומכושף עם שפע ירקות עסיסיים ורכים, תיבול מהמם, ותוספת מבורכת של פסטה, עדשים או חיטה שייתנו לו עומק נוסף ויעשירו את הטעמים המושלמים גם ככה…
למה באמת כדאי לכם: מתכון למרק מינסטרונה
- הכינו בקלות מרק מינסטרונה איטלקי מושלם ותיהנו ממנה חורפית מהבילה ומהממת
- יציף את הבית בניחוחות ארומטיים משגעים ויעטוף אתכם באווירה חמה ומחבקת…
- מנה עשירה, סמיכה והכי מנחמת ומשביעה שאפשר לבקש בימים קרים
שורה תחתונה: כי מה שטוב לאיטלקים – מעולה גם לנו…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
מתכון מרק מינסטרונה
איטליה בוערת: מרק מינסטרונה עשיר
ציוד
המצרכים
- 2 כפות שמן זית
- בצל קצוץ
- 2 גזרים חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי חתוכים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 קישואים חתוכים לקוביות
- 2 עגבניות חתוכות (לא חובה לקלוף)
- כף מרק עוף
- חבילה קטנה של רסק עגבניות
- 5 כוסות מים
- חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם כוסברה)
- כוס חיטה (או כל תוספת שבא לכן - אורז, שעועית, פסטה, עדשים וכו׳)
אופן ההכנה
- מחממים בסיר 2 כפות שמן זית, מוסיפים לסיר בצל, גזרים וסלרי, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות עד שהירקות מתרככים
- מוסיפים לסיר שיני שום כתושות, קישואים ועגבניות חתוכות, מערבבים ומטגנים את הירקות כ-6 דקות. ממליחים ומפלפלים, שמים מרק עוף ורסק עגבניות ומוסיפים 5 כוסות מים, וחופן פטרוזיליה או כוסברה.
- בשלב הזה מוסיפים כוס חיטה או כל תוספת שבחרתן, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים.
הערות וטיפים
- אפשר להכין גם ללא רסק ועם חוויג' למרק ושעועית מש
הבמה כולה שלכם : מרק מינסטרונה
יצא מהמם!! תודה
שלי בן
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
הרעיון להוסיף חיטה גרוע. החיטה לא מוכנה תוך 30 דקות. המרק טוב רק החיטה מקלקלת.
היי בשמת,
אפשר לבשל אותה עוד 10 דקות או על חום גבוה יותר עד שהיא מוכנה.
בהצלחה!
הי, האם צריך להשרות את החיטה לפניי הבישול וכמה זמן במידה וצריך? תודה על המתכון נראה מעולה
היי מורן,
אין צורך להשרות, בהצלחה 🙂
לכמה צלחות המתכון מספיק?
היי דורון,
תלוי כמובן בגודל הצלחות שמשתמשים או בכמות המרק ששמים בדיוק, אבל הסיר אמור להספיק בגדול ל-6 עד 8 אנשים.
בהצלחה 🙂