עוגת סברינה קלה וטעימה בטירוף
עוגת סברינה קלה ומטריפה שמכינים במהירות וטורפים עוד יותר בקלות מרוב שהיא טעימה! ה-קינוח לחגים!
אחרי אין־ספור עוגות שוקולד ועוגות בחושות שהכנתי בחופש הגדול, בשבתות ובימי הולדת מתחשק לי להכין עוגה שהיא חגיגה לעיניים ולחיך. אין הרבה עוגות כאלה שהן מיוחדות שכשמגישים אותן יש תחושה חגיגית באמת.
אז העוגה שאני הולכת להכין היא עוגת סברינה שמכינים בקלות והיא חגיגה אחת גדולה! היא מרשימה מאוד, עסיסית במיוחד, מרעננת וחגיגית שאף אחד לא יוכל להישאר אדיש אליה – מקטן ועד גדול! ואם מתחשק לכם, ניתן להכין את אותה עוגה במנות אישיות ומפנקות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת סברינה קלה
- מתכון קל מאוד להכנה שלא מעמיס על כמות ההכנות לחג!
- עוגת סברינה קלה מפנקת, מרעננת וחגיגית במיוחד לחגים ולמועדים מיוחדים!
- ניתן להכין את העוגה פרווה וליהנות ממנה באותה מידה!
- ניתן להכין עוגה גדולה או לחלק למנות אישיות ומפנקות!
שורה תחתונה: בחגים מכינים מתכונים מיוחדים וחגיגיים! העוגה הזו תהיה מסמר הערב שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
עוגת סברינה קלה וטעימה בטירוף
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס קמח
- 1 כוס פירורי לחם (הלבנים הפשוטים)
להכנת הסירופ:
- 2 כוסות מים
- 1 כוס סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית רום
להכנת הקרם:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס חלב
אופן ההכנה
- להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר לקצף טוב.
- בהדרגה מוסיפים: את השמן 6 חלמונים אבקת אפיה כוס קמח ופירורי לחם הלבנים (הסוג הפשוט ללא תיבול).
- מערבבים היטב ומשמנים תבנית.
- לאפות על חום 180 בערך חצי שעה.
- נרתיח את מוצרי הסירופ - וכשהעוגה יוצאת להניח בצד ולהרטיב אותה עם הסירופ שהכנו.
- נקציף את מוצרי הקרם וכשהעוגה מתקררת לצפות בקרם שהכנו.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגת סברינה קלה
את הבלילה עם החלבונים לשלב אותה עם הבלילה עם החלמונים? ואז לתנור? כן קודם חלבונים וסוכר ובהדרגה מוסיפה את הכלל חלבונים. |
אז לעשות 2 קערות ולמזג ביניהן בהדרגה? כשהקצף מוכן להוסיף אליו בהדרגה. הכי פשוט! |
האם אפשר להחליף את החלב במים? על מנת לעשות את זה פרווה? כן, קצפת צמחית מים ופודינג. |
הקרם לא צריך להיות רק שמנת מתוקה וסוכר? בלי פודינג וניל? גם אפשר, אני אוהבת יותר עם הוניל. |
מעולה! אפשר משהו אחר במקום רום לילדים? אני פעם הייתי עושה לילדים רק עם כף תמצית וניל וגם יוצא נפלא. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה לך על המתכון המשגע!"
שרון קליסקי
"אני עושה את העבודה הזאת כבר המון זמן
ואנשים פשוט מתעלפים עליה
תודה על המתכון יוצא חבל על הזמן!"
מיה בן דוד
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת סברינה קלה
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
עשיתי הכל לפי מה שרשום, כשהשקתי עם הסירופ הוא לא חלחל מהמרכז אלא רק מהצדדים כנראה ויצא שהעוגה ספוגה רק בדפנות ויבשה מבפנים. ממה זה יכול לקרות?
היי בת אל,
זה קרה בגלל שהחלק בפנים הוא עבה יותר וצריך יותר נוזלים כדי שיירטב. ממליצים בפעם הבאה לחורר אותה ואז להשקות עם הסירופ, ככה בטוח שהיא תצא עסיסית.
בהצלחה ושבת שלום!
עוגה פשוט מעולה!!
טעם של העבר עם ניחוחות של זכרונות ילדות ורגעים מתוקים בחיים.קלה להכנה,מתכון ברור ופשוט.
תודה רבה 😍
היי צאלה,
מעולה שאהבת!! ואת מוזמנת גם להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂 🙂
הי, האם אפשר להמיר את פירורי הלחם בסולת? תודה רבה.
היי עדנה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
אפשר כוס קמח תופח במקום כוס קמח רגיל + אבקת אפיה?
היי אמיר,
אכן כן, בהצלחה!
יש לי פרורים לחם של מסטרשף הצהובים זה בסדר
היי יהודה,
אכן כן, בהצלחה 🙂
באיזה תבנית אופים ?
האם אפשר בתבניות קאפקייקס
היי עידית,
תבנית בקוטר 24, ואפשר גם בקאפקייקס.
בהצלחה 🙂
הכנתי 18 סברינות אישיות אך הקרם לא הספיק לכולן.ולכן במקום לזלף יישרתי את הקרם.
לגביי העוגת סברינה את שכחת לציין במתכון דובדבנים
מאוד חשוב הוא העיקר והקישוט
נכון חזי תמיד אפשר להוסיף דובדבן אם אוהבים. בתיאבון!
אפשר פרורי לחם ללא גלוטן
אפשר גם קמח ללא גלוטן
אפשר עם קמח תמי או קמח ללא גלוטן אחר, עם המתכון בקישור כאן. בהצלחה!
אפשר בהחלט!
העוגה טעימה וקלה להכנה.תודה.
שמחים שאהבת אלה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
הי, לכמה ימים אפשר לשמור את הסברינה בקירור? זה נשאר טוב גם יום למחרת?
היי, ניתן לשמור את הסברינות עד שלושה ימים בקופסה במקרר. בהצלחה!
האם ניסית במקום פירורי לחם, שקדים מולבנים טחונים…או קמח שקדים מה שזה לא יהיה, נראה לי זה יתן קיק מעניין
נשמע כמו רעיון טוב! את מוזמנת לשתף איך יוצא אם מזדמן לך לנסות. בתיאבון!
איזה קמח שמים
קמח לבן רגיל
למה הכוונה וניל? אבקה/ נוזל?תודה
היי אילנית!
הכוונה לתמצית וניל.
בהצלחה 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!