מגולגלות תמרים ושלמות ונוסטלגיות
עוגיות מגולגלות תמרים, נימוחות וטעימות שמזכירות את הילדות!
במשך תקופה ארוכה מאוד ניסית להכין עוגיות מגולגלות תמרים כמו של סבתא שלי, אבל משהו במתכון תמיד יצא לי טוב פחות ולא משנה כמה שינויים עשיתי עדיין לא הגעתי לאותן עוגיות מגולגלות תמרים הזכורות לי מהילדות.
המתכון הזה הוא המתכון הכי מדויק שיש לי לעוגיות הנוסטלגיות! מתכון עם המון טיפים כדי להבטיח נוחות עבודה עם הבצק ומקבלים עוגיות פריכות וטעימות שיחזירו אתכם לילדות וירחיבו לכם את הלב עם כל ביס!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות מגולגלות תמרים
- מתכון מושלם ומדויק לעוגיות עם טעם של פעם!
- מתכון עם המון טיפים שיקלו את העבודה ויניבו עוגיות במרקם משגע!
- עוגיות כל כך טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול!
- הפינוק המושלם להגשה, שמעלה חיוך ומחמם את הלב בנוסטלגיה!
שורה תחתונה: פינוק מושלם נוגע בכל החושים ויוצר חגיגה בלב! העוגיות האלה הן פינוק שלא ניתן לתאר במילים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מגולגלות תמרים ושלמות ונוסטלגיות
ציוד
המצרכים
- ½3 כוסות קמח (חצי קילו)
- ¼1 כפיות אבקת אפייה
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 חבילה חמאה/מחמאה רכה מאוד (200 גרם )
- ½ כוס מיץ תפוזים
- ⅓ כוס שמן
- למילוי: ממרח תמרים ((או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר))
אופן ההכנה
- בקערה נשים את חומרי הבצק.
- נלוש בידיים לבצק רך ונעים.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה לפחות.
- נוציא את הבצק מהמקרר ונחלק אותו ל 3 חלקים.
הכנת הצורה:
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים
- נקמח נייר אפייה נגלגל כל חלק של בצק שעליו אנחנו עובדים בקמח ונרדד לעיגול דק.
- נדאג שיהיה מקומח מתחת לבצק שלא יידבק.
- נחתוך את העיגול למשולשים.
- נשים בקצה כפית ממרח תמרים (או כפית ריבה ונפזר קוקוס, או כפית נוטלה או שחר)
- נגלגל מהחלק הרחב של המשולש כלפי החלק הצר ונניח בתבנית עם נייר אפייה על צד התפר.
- נאפה אפייה רגילה 175 מעלות בערך 15 דקות.
- נוציא ונפזר אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: עוגיות מגולגלות תמרים
אפשר ריץ' במקום מיץ תפוזים? כן. |
אפשר לעשות עם הבצק הזה גם עוגיות ריבה ? כןןןןןן.. וואי בצק מעולה עשיתי אתו גם רולדות תמרים. |
הבצק הוא נמס? מאוד. |
בעלי הביא לי סטוקים של ריבות מרומניה. מתאים לבצק הזה? איך לעשות שהריבה לא תזלוג אל מחוץ לבצק? תערבבי עם קורנפלור ופרורי ביסקוויט ותאפי מדף שני מלמטה תוציאי שהעוגיות לבנות לפני שהריבה מבעבעת. |
להוסיף לכל עוגיות ריבה או ספציפית לסהרון עם ריבה?! ומה יהיה המרקם לאחר הוספת הקורנפלור והפירורים? איך נדע איזו כמות נכונה ולא יותר מידיי והאם אפשר ללא קורנפלור? לעוגיות פרח ריבה לא צריך כי שמים את הריבה אחרי שאפינו את העוגיות אני קונה ריבה לאפיה ברשת לגעת באוכל ואני לא שמה קורנפלור רק מערבבת עם קוקוס תנסי בלי קורנפלור לוקח לריבה עשר דקות בתנור עד שהיא מתחילה לרתוח ואז אולי מתחילה לצאת שוב לא תמיד תערבבי רק עם ביסקוויטים או קוקוס. |
הבמה כולה שלכם:
"והטעםםם!"
ספיר לנקרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?
עוד מתכונים מעניינים באתר
עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!
מקור: מלי מאירוב
יצא מושלם!!!! מתכון מנצח!!!!!
היי רינה,
נהדר, אנחנו ממש שמחים שנהנית מהעוגיות!
עוגיות מדהימות.. יש אצלי ביקוש גדול לעוגיות האלו ואני ממלאה במגוון טעמים❤️
היי גליה,
נהדר! שמחים מאוד שאתם נהנים מהן 🙂
יצא מעולה! הייתי צריכה להוסיך עוד טיפה קמח לפי העיין כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק אבל העוגיות יצאו נמסות בפה ממש מושלמות.
היי טליה,
וואו, נשמע שיצא לך מושלם!!
גרמת לנו לרייר פה 🙂