חטיפי שוקולד ביתיים
חטיפי שוקולד ביתיים ללא אפייה – מתכון קל לחטיף שוקולד עם פצפוצי אורז.
כמות הנשנושים הלא בריאים שהילדים שלי צורכים בימי החופש תמיד עוברת את גבול הטעם הטוב. אז כדי לאזן מעט את התזונה שלהם ועדיין לספק להם מענה לצורך לאכול מתוק אני מכינה מטעמים בריאים יותר שהם לא רק אוהבים, הם טורפים מרוב שזה טעים!
אחד החטיפים שאני אוהבת להכין, וגם לאכול, הוא חטיפי שוקולד ביתיים ללא אפייה. החטיף הוא שילוב קטלני של שוקולד וחלווה שלוקח רק כמה דקות של הכנה! כל כך קל שאין תירוץ לא להכין.
למה באמת כדאי לכם: חטיפי שוקולד
- מכיל פצפוצי אורז, ללא תוספת סוכר לבן ואין צורך באפייה.
- מתכון שלוקח 5 דקות הכנה ויש לכם חטיף מושלם שלא תמצאו כזה לקנייה!
- חטיפים בריאים יותר מכל חטיף שתקנו!
- כל כך טעים שלא תוכלו לעבור יום אחד בלי לנשנש ממנו!
שורה תחתונה: החטיפים הכי טעימים שיש הם חטיפים ביתיים, שמכינים באהבה ועם רכיבים איכותיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
חטיפי שוקולד ביתיים
ציוד
המצרכים
- 1 כוס סילאן
- ½ כוס דבש
- 2 חבילות שוקולד מריר (200 גרם)
- 2 חבילות חלבה קטנה (40 גרם)
- 4 כוסות פצפוצי אורז
להכנת הגנאש:
- 1 חבילה שוקולד (100 גרם)
- ½ מיכל שמנת מתוקה
לקישוט:
- 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם)
- אגוזים קצוצים (אפשרי - לא חובה)
אופן ההכנה
- על הגז נשים בסיר את הסילאן, דבש, שוקולד מריר, והחלבה - נערבב היטב ונוריד מהאש.
- נוסיף את הפצפוצי אורז - לשים לב שלא יהיה יבש מדי.
- נשים בתבנית עם נייר אפיה ונכניס למקפיא.
- נכין את הגנאש שוקולד.
- נקשט עם שוקולד לבן (ניתן גם להוסיף אגוזים קצוצים).
שאלות נפוצות: חטיפי שוקולד ביתיים
איך חתכת בצורה הזו? חתכתי עם סכין זיג זג שחותכים סלק. |
מה אפשר במקום פצפוצי אורז? אני הכנתי את זה עם פצפוצי אורז ללא גלוטן כי הבת שלי צליאקית אפשר עם קורנפלקס ואגוזים חלווה הוספתי 2 חבילות קטנות שכחתי במתכון אבל תיקנתי אצלם עוד מעט. |
מה אפשר במקום חלווה? אפשר טחינה במקום חלווה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על עוגות מרעננות, קלילות ופשוטות להכנה לצד כוס משקה צונן ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קליםמושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
אולי העוגה טעימה.
אבל הגשת המתכון – גרועה!!
וחסרת אחריות.
לא כתוב, איך מכינים את הגנאש?
מה לעשות איתו? איך מקשטים בשוקולד לבן?
התמונה נהדרת, אבל אין הסבר איך להגיע לכזו תוצאה מרשימה….
חבל!! אנשים מוציאים חומרים, עובדים וטורחים….וצריכים לנחש מה ואיך….
היי מרים,
נשמח לעשות סדר בבלגן:
את הגנאש מכינים ע"י ערבוב השמנת והשוקולד בסיר קטן על אש נמוכה עד שהמרקם חלק. מניחים בצד שיתקרר.
את השוקולד הלבן ממיסים במיקרו בפולסים, ולאחר ההקפאה של הבסיס וחיתוכו, לוקחים את החתיכות וטובלים בגנאש. לאחר הטבילה, משתמשים בכף כדי "לצייר" עם השוקולד הלבן על גבי החטיפים.
אם יש לך עוד שאלות – אנחנו כאן!
החטיפים לא נהיים רכים כאלה?
או שזה קצת קשה לנגוס (יותר טעים)?
היי שירה,
החטיפים פריכים וטיפה רכים בו זמנית 🙂
היי אהובה יקרה.האם יזה יוצא יבש חיצונית כמו חטיף רגיל?או דביק כמו עוגה?האם ניתן לאחסן מחוץ למקרר?
היי מירי,
החטיף יוצא יבש יחסית, לא לגמרי, ואנחנו ממליצים לשמור אותו במקרר במיוחד בימי הקיץ. בחורף אין בעיה לשמור בחוץ.
בהצלחה 🙂
מתכון נפלא, שאלה, אם ממירים לטחינה כמה צריך אשמח מאד לקבל תשובה
היי ליזה,
תודה רבה על המחמאה 🙂
את יכולה להמיר לטחינה ולשים 30 גרם.
בהצלחה 🙂
יצא טעים מאוד אין על המתכונים שלכם!!!
כיף לשמוע ורדה בתיאבון!
כמה חלבה במתכון?
כ-100 גרם. בהצלחה!
שלום
כמה וכמה אנשים שואלים על משקל/גודל החלווה, שאחרת לא נוכל להכין, וחבל. תודה רבה
היי,
מתנצלים על הבלבול – כמות החלבה היא 40 גרם.
בהצלחה 🙂
איזו חלבה? מזא חבילה?
כמה זמן במקפיא??
היי שיר, חצי שעה במקפיא אמורה להפסיק, בהצלחה!
מה משקל חלבה קטנה?
תודה על המתכון.
שאלה: מה גודל חבילות החלווה ?