עוגת שזיפים בחושה ונפלאה עם ציפוי קראמבל אגוזים –
עוגה בחושה קיצית, נימוחה, כזו בטעם כמו שהיו מכינות הסבתות בלי מיקסר, בלי כאב ראש וטונות כלים.
מתכון בקלי קלות שחייבים לשמור ולנסות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
1 תבנית אינגליש קייק סטנדרטית 28×22.5 ס"מ
1 כוס מידה לאפייה (אם אין אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג' 250 גרם מתאימה בנפח)
המצרכים
- 2 ביצים (ללא הפרדה)
- ⅓ כוס סוכר (66 גרם )
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ⅓ כוס שמן קנולה (66 גרם)
- ½ כוס מים (120 מ"ל )
- 3 שזיפים (רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות)
- 1 כוס קמח תופח (140 גרם (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה))
לקראמבל:
- ½ כוס קמח רגיל (70 גרם )
- 2 כפות אגוזים (טחונים - 15 גרם)
- 2 כפות סוכר (25 גרם )
- 3 כפות שמן (24 גרם)
אופן ההכנה
קראמבל:
- בקערה לערבב ידנית קמח, אגוזים טחונים, ואת הסוכר.
- מוסיפים את השמן בהדרגה 2 כפות בהתחלה.
- צריך שהתערובת תצא פירורית אם יצא ככה לא צריך עוד כף שמן. להשתמש ביד ולחוש אם היא מוכנה.
בסיס העוגה:
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל.
- נוסיף את השמן והמים ולערבב היטב.
- נוסיף לקערה את הקמח ונערבב לקבלת לבלילה אחידה אותה ליצוק לתבנית אינגליש קייק ששימנו מקודם.
- את קוביות השזיפים אפשר לפזר מעל לעוגה ומעל גם את את פירורי הקראמבל שהכנו.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל 180 מעלות ואופים למשך כ 40-45 דקות. לבדוק ביותר ממקום אחד, עם קיסם. אם יוצא יבש אז מוכן.
- לפני שחותכים את העוגה תנו לה שתקרר לגמרי, לקשט באבקת סוכר (או במה שרוצים) ולהגיש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שזיפים
באיזה פרי אפשר להמיר את השזיפים? לא ניסיתי פרי אחר אבל נראה שאפרסק, משמש טרי יתאימו למתכון. |
האם במקום המים אפשר מיץ תפוזים? ממליצה לך לנסות ולהכין עם המים בפעם הראשונה כדי שלא תפספסי את המרקם המיוחד והנימוח של העוגה. |
איך לקלף שזיפים רכים? כמה רכים הם אמורים להיות? אפשר גם לא רכים רק חשוב שיהיו בשלים (לא בוסר) ומתוקים. |
משנה איזה אגוזים? והאם יש מצב למשהו במקום אגוזים? אגוזים גרוסים דק/עבה מתאימים, לא ניסיתי תחליף. |
נראה שאפשר לשים ריבה בין הבלילה לפירורים? לא ניסיתי .אני חוששת שאם תוסיפי ריבה היא פשוט תשקע אל תוך הבלילה. |
יצא לא אפוי מבפנים ודחוס. במה טעיתי?
היי עידית,
נשמח לעזור 🙂
אנחנו מעריכים שהסיבה לדחיסות נובעת מערבוב יתר. מומלץ להוסיף את הקמח כשהוא מנופה ולערבב לבלילה אחידה מהר ובקלילות. ערבוב ממושך יפגע באווריריות של העוגה.
בהצלחה בפעם הבאה!