קציצות עם אטריות
תבשיל קציצות עם אטריות ממלא את הבית לאט לאט בריח מבהיל שעושה לכולם חשק לאכול!
מתכון קציצות בשר רכות קל ברוטב,
אחד הדברים הכי כיפיים הם התבשילים החמים עם הטעם הביתי. לא רק שהם מחממים את הגוף, אלא גם את הלב.
הפעם הבאנו לכם מתכון תבשיל אטריות המשודרג עם קציצות בשריות.
כאשר בחורף הכל אפור ומלא בשלוליות, או בקיץ המשפחות מתאספות יחד בסופ"ש, תבשיל קציצות עם אטריות ממלא את הבית לאט לאט בריח מבהיל שעושה לכולם חשק לאכול.
השקט בשולחן הוא הסימן הכי טוב להצלחת המתכון.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל גדול (קצוץ דק)
- 4 גבעולי סלרי (קצוצים דק)
- 3 כפות קמח מצה (אפשר פירורי לחם במקום)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כורכום
- 2 כפות שמן
- 1 כפית אבקת שום
לרוטב:
- 1 בצל גדול (קצוץ)
- 3 כפות שמן
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 2 כפות פטרוזיליה (קצוצה)
- 4 כוסות מים
- 1 חבילת אטריות דקות (400 גרם)
- 1 כף מלח (שטוחה)
אופן ההכנה
- נטגן את הבצל וכאשר יזהיב נוסיף את התבלינים ואת המים ונתחיל בבישול.
- בעוד התבשיל מתחמם נכין את הקציצות.
- הכנת הקציצות פשוטה למדי, כל שיש לעשות זה לערבב את כל הרכיבים יחדיו.
- ניתן להכין קציצות עגולות בעזרת כפות הידיים ולשים בעדינות בתוך התבשיל הרותח.
- יש לבשל את הקציצות 30 דקות. מה שנעשה זה ניתן להן להתבשל 20 דקות בטרם נוסיף את האטריות.
- לאחר הוספת האטריות נבשל במשך 10 דקות נוספות כאשר הסיר מכוסה עם נייר אפייה ומכסה.
- יתכן כי יש צורך להוסיף מים במהלך התהליך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: קציצות בשר עם אטריות
נראה טעים, אנסה מחר, האטריות לא נדבקות לסיר כשהמים מתאדים? עדיף סיר שיש או טפלון ככה לא נדבק, זה מקבל את הטעם של הבשר והכל ביחד. . |
קודם כול זה נראה ממש טעים וממש בא לי לנסות….קריטי העניין של הנייר אפייה? בשביל מה זה?? תודה רבה, לא חייב נייר אפייה זה פשוט מבשל עם אדים מצוין בתוך הסיר. |
איזה אטריות הכנסת? אטריות ביצים. |
הבמה כולה שלכם:
"בחיי שאני מכינה עכשיו תודה רבה תותחית ריח נדיר בבית!"
אורור אריאל חן
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Tali Davidov
היי בתגובות רשום משהו על שימוש בנייר אפייה , אך לא כתוב על כך במתכון …. אפשר הסבר ?
והאם אפשר להשתמש באטריות בנוניות במקום דקות?
תודה רבה
היי ליה,
מתנצלים, אפשר לשים נייר אפייה ואז מכסה אחרי שמוסיפים את האטריות.
אפשר להשתמש באטריות בינוניות, רק אולי לתת להן 5 דקות בישול מעבר לזמן שכתוב במתכון.
בהצלחה 🙂