עוגת וניל ליום הולדת גבוהה
עוגת וניל רכה עסיסית וטעימה להכנה בקלי קלות

עם ריח הוניל המדהים שמציף את הבית, עוגת וניל קלאסית ומושלמת הזו לא תצליחו להוציא מהראש!
מתכון עוגת וניל גבוהה מושחתת שיעשה לכם את היום. עוגה קלה שכל מתחיל יכול להכין לכל אירוע ולקצור מחמאות על ימין ועל שמאל.
עוגה קלה שכל מתחיל יכול להכין לכל אירוע ולקצור מחמאות על ימין ועל שמאל, ואף אחד לא יאמין שאכן הכנתם עוגה כל כך יפה ולא קניתם, כי עוגות כאלה יפות וטעימות מוצאים רק בחנויות, אך עכשיו ניתן להכין אותה עוגה יפה אבל בלי הרבה כסף.
אז לכל מי שרוצה להפתיע את הילדים בעוגת יום הולדת , או סתם להפתיע את המשפחה בעוגה עסיסית וטעימה, זו העוגה בשבילכם, גם יפה גם גבוה מאוד וגם טעימה בטירוף, בתאבון.
ספר המתכונים של גלית בר גיל קדוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!




ציוד
סיר ג'חנון בקוטר 24
כוס חד פעמית חמה 200 מ"ל
המצרכים
- 6 ביצים (גודל L)
- 3 כוסות קמח תופח
- 4 כפות קמח רגיל
- ⅓1 כוסות מים
- ⅓1 כוסות שמן
- 2 כפיות תמצית וניל
- 50 גרם מטבעות שוקולד לבן קצוצים
- ½2 כוסות סוכר
להכנת הקצפת (אופציונלי):
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (חלבית)
- 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- מפרידים חלבונים וחלמונים.
- מקציפים סוכר וחלבונים 7 דקות לקבלת קצף חזק.
- מוסיפים חלמונים , שמן, מים ותמצית וניל.
- לבסוף להוסיף את הקמח.
- כמה ערבובים קטנים לאיחוד.
- עכשיו מוסיפים את שבבי השוקולד.
- אופים בתבנית או רינג 24 ב160 מעלות במשך שעה ועשרים דקות , עד שהקיסם יוצא נקי.
הערות וטיפים
אם בא לכם להשקיע ניתן למלות את העוגה בשכבות קרם ומקופלת, וגם לעטוף בשוקולד גנאש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת וניל גבוהה
חייב מטבעות שוקולד? לא חייב. |
אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה מה אפשר להכניס במקום שוקולד? לא מכניסים שוקולד ואז תהיה פרווה. |
באיזה כוס משתמשים? חד פעמית חמה. |
אפשר לעשות ממנה עוגת טורט ולמלא אותה? בטח שאפשר . השמיים הם הגבול. |
איך מכינים את הקצפת? 500 מ"ל שמנת חלבית, 4 כפות פודינג וניל ו4 כפות אבקת סוכר. |
מה יקרה אם אאפה את הטורט המדהים שלך בתבנית 24 או 26 ? תבנית הג׳חנון שלי קטנה מדי? הטורט מתאים לעוגה קוטר 24.ב26 תהיה קצת יותר נמוכה, אבל טעימה מאוד. |
זה לא הרבה קמח? לא, זה כמות עבור 6 ביצים. |
מה חושבים על : עוגת וניל גבוה
- מירי להב
"מושלם!!אני גם מכינה אותה. מצויינת."
- רחל לוגסי
"כל הכבוד. יפה מאוד"
- פזית מאיר
״אחלה מתכון משתמשת רק בו" - Dana Ben-Zaken
״אחלה מתכון״

-
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת וניל גבוהה ליום הולדת
מקור: Galit Kalish
הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים ולא משנה מה עשיתי תמיד הבפנים קורס לי… השתמשתי בכוס מדידה ועברתי שלב שלב… תמיד בסוף צריכה להוסיף עוד זמן ולכסות
פשוט מתסכל כי העוגה ממש טעימה
יש רעיון לפתרון?
היי חן,
האם שימנת את הרינג היטב מבפנים? ייתכן שזו הבעיה.
היי האם אפשר להחליף מים בחלב? אם כן האם באותה כמות?
היי אילנית,
אפשר בהחלט, באותה כמות.
בהצלחה!
טעים ממש
היי מיכל,
שמחים שנהנית!
האם אפשר להחליף את הקמח תופח במשהו אחר??
היי הלל,
אפשר להשתמש בקמח רגיל + אבקת אפייה (כוס קמח + כפית אבקה).
אם זו לא הכוונה שלך, נשמח להרחיב על קמחים ללא גלוטן וכדומה 🙂
מתכון מוצלח מאד. את הקצפת אשים כמילוי. יש מתכון לציפוי?
היי,
את הציפוי רק להקציף טוב עד שהמרקם יציב וזהו.
בהצלחה!
היי
אפשר להשים אבקת אפייה במקום הקמח תופח?
ואם כן, מה היחס?
היי מיכל,
כמובן, והיחס הוא כפית אבקת אפייה על כוס קמח.
בהצלחה!
תודה!
אני עשיתי מה שאמרת והעוגה נפלה פנימה לאחר האפיה.
היי פרלה,
האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית?
עוגה מצויינת!
מתכון מעולה!
טעימה ועסיסית.
כיף שיהיה לי מתכון מוצלח קבוע לימי ההולדת הבאים:)
היי מלי,
איזה יופי, ממש שמחים לשמוע!
מוזמנת להראות לנו איך העוגה יצאה בקבוצה 🙂
את המצרכים- שמן , מים, תמצית וניל וכו' צריכים להכניס בזמן שהמקיסר עובד על איזה מהירות עבודה?
היי חן,
באותה מהירות של ההקצפה. בהצלחה!
מדהימה!!! משתמשת בה תמיד לעוגות מעוצבות
היי אסתר,
נהדר, שמחים מאוד שאת נהנית ממנה!!
נשמח לראות את העוגות המעוצבות שלך אצלנו בקבוצה 🙂
וואו
העוגה עדיין בתנור אבל אפילו הבלילה מגרה
בטוחה שהטעם לא פחות מהנראות🩷
היי!
וואלה, עשית לנו חשק להכין אותה גם עם התגובה שלך 🙂
אפשר להריח את הווניל עד לפה!
אם אני שמה את הקצפת בין שכבות העוגה, היא תספיק גם לציפוי או שצריך להכין עוד?
כמה שכבות יש לעוגה הזאת שחותכים אותה?
היי הודיה,
את הקצפת שמים רק בין שכבות העוגה. יש בסה"כ 3 שכבות של עוגה אפויה ו-2 שכבות קצפת.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף את השמן בחמאה מומסת?
היי אוריין,
אכן כן, רק להוסיף 1/3 לכמות של השמן המתכון.
בהצלחה 🙂
האם יש לי קמח רגיל איך אני עושה ממנו קמח תופח?
היי שניאור,
מוסיפים כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
בהצלחה!
האם אפשר להכין את העוגה בתור עוגת יום הולדת עם קצפת וניל וקישוטים וכו.. ?
היי אורנה,
בוודאי שכן, בהצלחה 🙂
עוגה מעולה רכה ומצוינת
היי רחל,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה 🙂
האם צריך לכסות עם המכסה של סיר הג'חנון באפיה?
היי בת-חן,
לא, אין צורך לכסות.
בהצלחה 🙂
אפשר פחות סוכר
היי,
תמיד אפשר לשים פחות סוכר.
בהצלחה 🙂
האם אפשא לוותר על מטבעות השוקולד בעוגה?
היי הילה,
כמובן, בהצלחה!
להקציף חלבונים 7 דק'? הקצף נשבר מזמן ….גם כמות הקמח לא הגיונית
היי!
ממליצים להכין אותה, זו עוגה מצוינת 🙂
היי מה המידה של הכוס חד פעמית? יש כמה סוגים.
והאם ניתן לפרט גרמים של הדברים
כוס חע פעמית חמה 200 מל.. ובבקשה טבלת המרות לגרמים שימושית בקישור כאן (כוס חד פעמית לשתייה חמה היא 200 מ"ל, כ 80% מגודלה של כוס מידה אוניברסלית).
שלום,
בציוד רשום: כוס מדידה 240 מ"ל או כוס חד פעמית חמה בנפח דומה.
ובתוגבה כוס של 200 מ"ל.
מה הגודל הנכון, 240 או 200 למתכון הזה?
היי אנה,
תודה רבה ששמת לב, הכוס היא 200 מ"ל.
בהצלחה!
היי לעשות חום עליון תחתון או טורבו ? תודה !!
היי אודיה, אני אופה בטורבו, אבל זה מאוד משתנה בין תנור לתנור. בהצלחה ובתיאבון!
העוגה מעולה!!!!
חילקתי את הבלילה לשלוש תבניות, ושמתי קרם בין השכבות.
העוגה רכה וטעימה מאוד.
תודה??
שמחים שאהבת נועה, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/ וכמובן תרגישי חופשי לשתף תמונה גם בקבוצה ששאר החברים יתרשמו 🙂 https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/