עוגת וניל שוקולד מוס עם תחתית קוקוס
עוגה קרה טעימה ועשירה שגם מהפנטת ביופייה - מתכון קל להכנה!
עוגת וניל ושוקולד – עוגה מוס מטריפה עם תחתית קוקוס,
עוגה קרה טעימה ועשירה בטעמה וגם מהפנטת ביופייה.
מתכון קל לעוגה מהממת שתרשים כל אורח – מומלץ בחום!
המצרכים
לתחתית:
- 6 חלבונים
- ¾ כוס סוכר
- קורט מלח (שיעזור להקצפה)
- קוקוס (100 גרם)
למוס - שלב 1:
- 1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 1 כוס אחת חלב
למוס - שלב 2:
- 1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- 2 כפות סוכר (אפשר גם כפית אחת)
אופן ההכנה
לתחתית:
- נקציף את החלבונים, נוסיף את המלח, בהדרגה גם את הסוכר, ונמשיך להקציף עד לקצף יציב לבן ומבריק.
- נוסיף בהדרגה את הקוקוס.
- נשמן בעדינות את התבנית ונשפוך פנימה את הבלילה ונשטח.
- נאפה בתנור 170 מעלות עד להזהבה, נוציא ונקרר.
למוס - שלב 1:
- נקציף היטב את השמנת מתוקה אינסטנט והחלב ביחד.
- נוסיף על העוגה אחרי שהתקררה טוב ונכניס למקרר.
למוס - שלב 2:
- נמיס את השוקולד.
- נקציף את השמנת והסוכר יחד ואז נוסיף את השוקולד המומס בצורת עטיפה עדינה.
- נשפוך על גבי העוגה.
- ניתן לקשט איך שרוצים (תותים, שוקולד, שבבים ויש מלא רעיונות).
- נכניס למקרר עדיף ללילה שלם של מנוחה הכי טעים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת וניל שוקולד מוס עם קוקוס
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים קלים מושלמים. אל תפספסו!
תודה על המתכון! האם בעוגה זו, משתמשים בחלבונים בלבד – ללא החלמונים?
היי אתי!
נכון, משתמשים רק בחלבונים.
בהצלחה 🙂
איך אפשר להפוך לפרווה? אפשר שמנת צמחית? ומה במקום החלב? תודה רבה
היי גילה!
בהחלט אפשר, בהצלחה ובתיאבון 🙂
מה במקום חלב?
היי אביטל!
אפשר תמיד לשים חלב צמחי כמו שיבולת שועל אם לא רוצים להשתמש בחלב רגיל.
בהצלחה 🙂
העוגה ללא חלבונים?
היי אתי!
בעוגה יש 6 חלבונים, ללא חלמונים.
בהצלחה 🙂