עוגיות פריכות ללא מרגרינה
עוגיות פרווה, פריכות ופשוטות, על בסיס שמן וללא מרגרינה! כל כך טעימות ונמסות בפה שלא תפסיקו להכין אותן וחשוב מזה – לא תפסיקו לנשנש!
מתכון מנצח להכנה עם הילדים, גם מאחר שילדים אוהבים לאכול אותן וגם בגלל הרצון שלהם להיות שותפים בהכנה. אחת הפעילויות שאני עושה עם הילדים שלי היא הכנת המתכון הנדיר הזה. כמובן, חשוב לי לשלוט בבריאות הילדים שלי ככל אני יכולה ולכן אני מכינה איתם את המתכון הזה, על בסיס שמן וללא מרגרינה!
המתכון קל מאוד להכנה, אפשר להכין את הבצק, לתת לכל ילד כדור בצק ומכאן השמיים הם הגבול מבחינת ההנאה: כל אחד משטח את הבצק שלו, חורץ את הצורות האהובות עליו, מעבירים לתנור והן יוצאות חמות ופריכות שקשה להפסיק לנשנש!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות
-
- מושלמות בטעמן, פריכות ונימוחות וללא מרגרינה!
- מתכון קל להכנה שתשאלו את עצמכם למה התעצלתם עד עכשיו!
- פעילות נהדרת עם הילדים!
- פרווה ואפשר לנשנש ולהגיש בכל הזדמנות שרק מתחשק!
שורה תחתונה: איך אפשר לוותר על מתכון כזה כשאפשר להכין עם הילדים ועדיין לשמור על בריאות ועל הנאה מרובה?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות פריכות ללא מרגרינה
ציוד
המצרכים
- 3 ביצים
- ¾ כוס סוכר
- ½ כוס שמן
- ½ 3 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל 180 מעלות
- נשים את כל החומרים יחד, נלוש מעט ביד עד שהבצק מתאחד.
- נעטוף בנייר ניצמד ולהניח במקפיא ל-10 דקות.
- נפתח את הבצק עם מערוך וניצור צורות איך שרוצים עם קורצן.
- נאפה את העוגיות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
- העוגות פריכות ונמסות בפה. להגיש וליהנות!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות פריכות ליד הקפה, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים של עוגיות ובטח עוגיות פרווה
- מקור: טובה מרדכי
היי
יש לי עוד שאלה אשמח שתגיבו בהקדם:)
האם אפשר להוסיף לבצק עדשים?
היי עדינה,
אכן כן, מתנצלים על התגובה המאוחרת.
בהצלחה 🙂
היי
לאיזה עובי צריך לרדד את הבצק?
תודה
היי עדינה,
מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ.
בהצלחה 🙂
בצק מעולה,נח לעבודה ובסוף גם טעים!
היי אהובה,
איזה כיף שנהנית מאוד מהמתכון 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מתכונים מעולים כל יום ישירות אלייך!
הבמק יצא פרורי ממש לא יכלתי להתעסק איתו..
זה תמיד ככה?
היי שיר,
הבצק אמור לצאת פירורי, אבל אם לא ניתן לעבוד איתו זה אומר שהיה צריך להוסיף עוד קצת שמן. ממש מעט.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
אחלה מתכון העביר לנו שעתיים של כיף עם הילדים יצרו צורות מדליקות שונות וקישטו בעדשים ושוקולד צ'יפס
הבצק יצא מושלם!
כמה זמן בערך בתנור?
היי טובי,
בערך 30 דקות, אבל כדאי לבדוק ולראות מתי הן מזהיבות כי משתנה מתנור לתנור.
בהצלחה 🙂
לי נראה שחסר מים במתכון..
הכל פירורים לא ניתן לאחד לבצק
היי חגית,
את יכולה להוסיף עוד קצת שמן. לדעתנו זה תוצאה של שימוש בכוס מדידה שונה ממש שהשתמשה בעלת המתכון.
רק שתדעי להבא, תמיד תמיד אפשר להוסיף עוד נוזלים עד שהבצק מתאחד, או לחילופין להוסיף קמח במידה שהוא נוזלי מדי.
בהצלחה!!
וואוו! אחלה מתכון, ממש דקות בודדות להכין בקערה של הקנווד, בלי הרבה בלאגן, עשיתי עם כוסמין וקצת קמח לבן, סוכר חום, הוספתי סוכר וניל, בערך חצי כפית קינמון וכפית נס (היה כדאי יותר…) באחרונים פיזרנו שוקוציפס גם… אחלה בצק לעבוד איתו – היה צריך להוסיף קצת יותר קמח, הילדים כל כך נהנו (זה היה תעסוקה לקייטנת אמא… : ) מומלץ) בקיצור-תודה!! ממליצה ואכין איתם שוב! הבצק הכי נוח לתעסוקת ילדים בלי מרגרינה!!! אההה וגם היה טעים ופריך! כמובן…
קל להכנה!! וכיף להשתמש בבצק והעיקר טעים!!
ובגלל ההקפאה אז הספקנו לנקות את המטבח שזה עוד פלוס במתכון הזה ואז להתחיל לשחק בבצק
היי טובי!
איזה כיף לדעת שכל כך נהנית מהמתכון 🙂
נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
הבצק יצא פירורים, בקושי הצלחתי לאחד אותו… בסוף הוספתי שמן אבל גם אז בקושי רב. בסוף עשינו מזה כדורים שיצא בכל זאת משהו… מתכון לא מוצלח, לפחות אצלנו לא הצליח
זה בצק שיוצא נעים ליצירת צורות לא מקורצן? לשחק עם הידיים?
תודה!
היי שרה, הבצק הזה יותר מתאים עם קורצן. בהצלחה!
היי למה יצא ממש דביק הבצק? הכפלתי את הכמות ויצא עיסה ממש דביקה אי אפשר לקרוץ ממנה צורות…
היי שירה, אם הבצק דביק או נוזלי מידי להוסיף לו מעט קמח או אפשר להכניס אותו למקרר לחצי שעה לפני שיוצרים עוגיות. טיפ: מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות כדי כדי שהבצק לא יידבק אליהן.
היי אפשר לעשות את המתכון הזה גם עם מכשיר לעוגיות?וכמה עוגיות יוצא ?תודה
אפשר בהחלט, ויוצא מהמתכון כ-30 עוגיות אך אפשר לשחק עם הגודל והצורה. בהצלחה!
אפשר לעשות אותם גם עם קקאו??
היי תהילה, אפשר לנסות להוסיף קקאו אם אוהבים, או לחלופין נוכל להמליץ לך על מתכון עוגיות קקאו קלות להכנה. חג שמח ובתיאבון!
אפשר להשתמש בסוכר חום דמררה?
אפשר בכמויות זהות. אך הצבע, הטעם והמרקם כמובן יושפעו מכך. בהצלחה ובתיאבון!
איך אני יכולה לעשות שהבצק יהיה בטעם שוקולד?
היי סיון!
כדי שהבצק יהיה בטעם שוקולד, כל מה שאת צריכה לעשות זה להוסיף לו שתי כפות אבקת קקאו.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
אפשר להשתמש עם המתכון הזה לעוגיות פריכות כמו עוגיות תמרים מגולגלות?
בבקשה מתכון עוגיות מגולגלות ללא מרגרינה: https://metukimil.co.il/2020/03/12/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%92%d7%95%d7%9c%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%9e%d7%a8%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%a0%d7%94/
היי אפשר גם להמיר את השמן בשמן זית?
היי ספיר,
לא מומלץ להשתמש בשמן זית לאפייה מפני שנקודת העישון שלו (הנקודה שבה הוא מתחיל להישרף) נמוכה מאוד, בין 160 ל-190 מעלות.
יש שמן זית שמותאם לאפייה וטיגון וצבעו ממש כמו צבע של שמן רגיל, קנולה ודומיו.
אנחנו מעדיפים להשתמש בשמן קוקוס או בשמן אבוקדו לאפייה.
בהצלחה 🙂
עכשיו מנסה אותו
מוצלח מאוד!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אפשר מקמח מלא???
זה יצא טעים????????
תודה ומחכה לתגובה
בד"כ זה לא יוצא טעים כמו עם קמח רגיל אך את מוזמנת לנסות ולעדכן איך התוצאה, בהצלחה ובתיאבון!
הי הכנתי את הבצק .אם אני צריכה אותו למחר אז מכניסה עכשיו למקרר ומחר להכניס 10 דק לפני למקפיא? או מספיק שהבצק שהה במקרר כל הלילה ?
2.כמה עוגיות יוצא מכמות כפולה?
תודה מראש
היי רחל,
אפילו מומלץ לשמור אותו במקרר במשך הלילה, זה מצוין.
ייצאו לך בערך 60 עוגיות, תלוי בדיוק באיזה גודל תכיני אותן.
בהצלחה 🙂
זה אמור לצאת פירורי לפני ההקפאה?
זה מה שיצא לי…..
נכון אין מה לדאוג, הבצק אמור להיות פירורי. בהצלחה ובתיאבון!
גם לי יצא פירורי, שמתי עכשייו במקפיא נראה מה יהיה אחרי 10 דקות
היי אסתי,
זה בסדר, הבצק אמור להיות כך. הצלחת לעבוד איתו לאחר ההקפאה?
ממתינים לתשובתך!
גם לי יצא פירורי, והיה די קשה לעבוד איתו אחרי הקפאה, הוא כל הזמן "נקרע".
נעזרתי בקיצור אבל אני מניחה שזה פגם בנימוחות של העוגיה.
היי הדר,
כל מה שצריך לעשות בפעם הבאה זה להוסיף עוד קצת שמן עד שניתן לעבוד עם הבצק.
בהצלחה!
תודה על המתכון הנהדר הזה.. המון זמן חיפשתי מתכון טוב של עוגיות על בסיס שמן. יצא מאוד מוצלח.
שמחים שאהבת! את מוזמנת לשתף איך יצא עם כולם בקבוצת האוכל שלנו שבקישור: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אם מעוניינת לעשות ללא גלוטן על איזה קמח היית ממליצה?
היי ענבר, לא יצא לנו לנסות עם קמח ללא גלוטן אז קשה להמליץ, העיקר לבדוק על הקמח עצמו האם הוא מתאים לאפייה וספיציפית כזו של עוגיות. בהצלחה ונשמח לשמוע איך יצא!
עשיתי עם קמח קונדיטור ויצא מעולה ,גם עם קמח כרגיל יצא מעולה ?
היי סימון,
איזה יופי, שמחים מאוד לשמוע 🙂
האם אפשר להחליף חלק מהקמח באינסטנט פודינג וניל וקורנפלור
היי אילנה,
אפשר, אבל לא ניסינו כך שלא נוכל לומר לך בדיוק איך העוגיות תצאנה.
בהצלחה ונשמח לעדכון 🙂
כמה זמן העוגיות צריכות להיות בתנור? 10 דק?
היי אמונה,
משהו כמו 15-20 דקות, אבל תלוי כמובן בתנור. ממליצים להוציא אותן כשהן זהובות.
בהצלחה!