| |

עוגיות פריכות ללא מרגרינה 

פריכות וטעימות ביותר, ללא מרגרינה, שפשוט נמסות בפה - מתכון קל בטירוף, נותן מקום ליצירתיות והנאה צרופה והכי חשוב- פרווה!
בהשראת: טובה מרדכי
ציון 4.35 על ידי 84 דירוגים
ללא מרגרינה עוגיות פריכות ופשוטות עם שמן שתכינו קבוע! (פרווה)

עוגיות פרווה, פריכות ופשוטות, על בסיס שמן וללא מרגרינה! כל כך טעימות ונמסות בפה שלא תפסיקו להכין אותן וחשוב מזה – לא תפסיקו לנשנש!

מתכון מנצח להכנה עם הילדים, גם מאחר שילדים אוהבים לאכול אותן וגם בגלל הרצון שלהם להיות שותפים בהכנה. אחת הפעילויות שאני עושה עם הילדים שלי היא הכנת המתכון הנדיר הזה. כמובן, חשוב לי לשלוט בבריאות הילדים שלי ככל אני יכולה ולכן אני מכינה איתם את המתכון הזה, על בסיס שמן וללא מרגרינה!

המתכון קל מאוד להכנה, אפשר להכין את הבצק, לתת לכל ילד כדור בצק ומכאן השמיים הם הגבול מבחינת ההנאה: כל אחד משטח את הבצק שלו, חורץ את הצורות האהובות עליו, מעבירים לתנור והן יוצאות חמות ופריכות שקשה להפסיק לנשנש!

ספר המתכונים של טובה מרדכי  

ללא מרגרינה עוגיות פריכות ופשוטות עם שמן שתכינו קבוע! (פרווה)
צילום: טובה מרדכי

למה באמת כדאי לכם: עוגיות 

    • מושלמות בטעמן, פריכות ונימוחות וללא מרגרינה!
    • מתכון קל להכנה שתשאלו את עצמכם למה התעצלתם עד עכשיו!
    • פעילות נהדרת עם הילדים!
    • פרווה ואפשר לנשנש ולהגיש בכל הזדמנות שרק מתחשק!

שורה תחתונה: איך אפשר לוותר על מתכון כזה כשאפשר להכין עם הילדים ועדיין לשמור על בריאות ועל הנאה מרובה?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

ללא מרגרינה עוגיות פריכות ופשוטות עם שמן שתכינו קבוע! (פרווה)

עוגיות פריכות ללא מרגרינה 

פריכות וטעימות ביותר, ללא מרגרינה, שפשוט נמסות בפה - מתכון קל בטירוף, נותן מקום ליצירתיות והנאה צרופה והכי חשוב- פרווה!
ציון 4.35 על ידי 84 דירוגים
לדרג
באדיבות: טובה מרדכי

ציוד

1 כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ½ 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל 180 מעלות
  • נשים את כל החומרים יחד, נלוש מעט ביד עד שהבצק מתאחד.
  • נעטוף בנייר ניצמד ולהניח במקפיא ל-10 דקות.
  • נפתח את הבצק עם מערוך וניצור צורות איך שרוצים עם קורצן.
  • נאפה את העוגיות עד שמזהיב ומקבל צבע יפה.
  • העוגות פריכות ונמסות בפה. להגיש וליהנות!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

ללא מרגרינה עוגיות פריכות ופשוטות עם שמן שתכינו קבוע! (פרווה)
צילום: טובה מרדכי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

99 Comments

    1. היי שיר,
      הבצק אמור לצאת פירורי, אבל אם לא ניתן לעבוד איתו זה אומר שהיה צריך להוסיף עוד קצת שמן. ממש מעט.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

  1. אחלה מתכון העביר לנו שעתיים של כיף עם הילדים יצרו צורות מדליקות שונות וקישטו בעדשים ושוקולד צ'יפס

    1. היי טובי,
      בערך 30 דקות, אבל כדאי לבדוק ולראות מתי הן מזהיבות כי משתנה מתנור לתנור.
      בהצלחה 🙂

      1. היי חגית,
        את יכולה להוסיף עוד קצת שמן. לדעתנו זה תוצאה של שימוש בכוס מדידה שונה ממש שהשתמשה בעלת המתכון.
        רק שתדעי להבא, תמיד תמיד אפשר להוסיף עוד נוזלים עד שהבצק מתאחד, או לחילופין להוסיף קמח במידה שהוא נוזלי מדי.
        בהצלחה!!

  2. 5 stars
    וואוו! אחלה מתכון, ממש דקות בודדות להכין בקערה של הקנווד, בלי הרבה בלאגן, עשיתי עם כוסמין וקצת קמח לבן, סוכר חום, הוספתי סוכר וניל, בערך חצי כפית קינמון וכפית נס (היה כדאי יותר…) באחרונים פיזרנו שוקוציפס גם… אחלה בצק לעבוד איתו – היה צריך להוסיף קצת יותר קמח, הילדים כל כך נהנו (זה היה תעסוקה לקייטנת אמא… : ) מומלץ) בקיצור-תודה!! ממליצה ואכין איתם שוב! הבצק הכי נוח לתעסוקת ילדים בלי מרגרינה!!! אההה וגם היה טעים ופריך! כמובן…

  3. 5 stars
    קל להכנה!! וכיף להשתמש בבצק והעיקר טעים!!
    ובגלל ההקפאה אז הספקנו לנקות את המטבח שזה עוד פלוס במתכון הזה ואז להתחיל לשחק בבצק

  4. הבצק יצא פירורים, בקושי הצלחתי לאחד אותו… בסוף הוספתי שמן אבל גם אז בקושי רב. בסוף עשינו מזה כדורים שיצא בכל זאת משהו… מתכון לא מוצלח, לפחות אצלנו לא הצליח

  5. היי למה יצא ממש דביק הבצק? הכפלתי את הכמות ויצא עיסה ממש דביקה אי אפשר לקרוץ ממנה צורות…

    1. היי שירה, אם הבצק דביק או נוזלי מידי להוסיף לו מעט קמח או אפשר להכניס אותו למקרר לחצי שעה לפני שיוצרים עוגיות. טיפ: מומלץ להרטיב את הידיים לפני שיוצרים עוגיות כדי כדי שהבצק לא יידבק אליהן.

    1. אפשר בכמויות זהות. אך הצבע, הטעם והמרקם כמובן יושפעו מכך. בהצלחה ובתיאבון!

    1. היי סיון!
      כדי שהבצק יהיה בטעם שוקולד, כל מה שאת צריכה לעשות זה להוסיף לו שתי כפות אבקת קקאו.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

      1. היי ספיר,
        לא מומלץ להשתמש בשמן זית לאפייה מפני שנקודת העישון שלו (הנקודה שבה הוא מתחיל להישרף) נמוכה מאוד, בין 160 ל-190 מעלות.
        יש שמן זית שמותאם לאפייה וטיגון וצבעו ממש כמו צבע של שמן רגיל, קנולה ודומיו.
        אנחנו מעדיפים להשתמש בשמן קוקוס או בשמן אבוקדו לאפייה.
        בהצלחה 🙂

    1. בד"כ זה לא יוצא טעים כמו עם קמח רגיל אך את מוזמנת לנסות ולעדכן איך התוצאה, בהצלחה ובתיאבון!

    2. 4 stars
      הי הכנתי את הבצק .אם אני צריכה אותו למחר אז מכניסה עכשיו למקרר ומחר להכניס 10 דק לפני למקפיא? או מספיק שהבצק שהה במקרר כל הלילה ?
      2.כמה עוגיות יוצא מכמות כפולה?
      תודה מראש

      1. היי רחל,
        אפילו מומלץ לשמור אותו במקרר במשך הלילה, זה מצוין.
        ייצאו לך בערך 60 עוגיות, תלוי בדיוק באיזה גודל תכיני אותן.
        בהצלחה 🙂

    1. נכון אין מה לדאוג, הבצק אמור להיות פירורי. בהצלחה ובתיאבון!

      1. היי אסתי,
        זה בסדר, הבצק אמור להיות כך. הצלחת לעבוד איתו לאחר ההקפאה?
        ממתינים לתשובתך!

      2. 3 stars
        גם לי יצא פירורי, והיה די קשה לעבוד איתו אחרי הקפאה, הוא כל הזמן "נקרע".
        נעזרתי בקיצור אבל אני מניחה שזה פגם בנימוחות של העוגיה.

      3. היי הדר,
        כל מה שצריך לעשות בפעם הבאה זה להוסיף עוד קצת שמן עד שניתן לעבוד עם הבצק.
        בהצלחה!

  6. תודה על המתכון הנהדר הזה.. המון זמן חיפשתי מתכון טוב של עוגיות על בסיס שמן. יצא מאוד מוצלח.

      1. היי ענבר, לא יצא לנו לנסות עם קמח ללא גלוטן אז קשה להמליץ, העיקר לבדוק על הקמח עצמו האם הוא מתאים לאפייה וספיציפית כזו של עוגיות. בהצלחה ונשמח לשמוע איך יצא!

      1. היי אילנה,
        אפשר, אבל לא ניסינו כך שלא נוכל לומר לך בדיוק איך העוגיות תצאנה.
        בהצלחה ונשמח לעדכון 🙂

      1. היי אמונה,
        משהו כמו 15-20 דקות, אבל תלוי כמובן בתנור. ממליצים להוציא אותן כשהן זהובות.
        בהצלחה!

4.35 from 84 votes (69 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements