| | |

עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

קבלו עוגת שוקולד גדולה, רכה, ועסיסית בטירוף עם מרקם מנחם מגנאש שוקולד עשיר!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.19 על ידי 22 דירוגים
עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

כולם יודעים שאין חגיגה אמיתית בלי עוגת שוקולד מושחתת שתשגע את כולם.

קבלו עוגת שוקולד גדולה, רכה, ועסיסית בטירוף עם מרקם מנחם מגנאש שוקולד עשיר המוטמע לתוך העוגה.

מצ'קצ'קים עוגה זו בהכנה מהירה וקלה בחומרים שתמיד נמצאים בבית ומקבלים עוגה אדירה שהכי מושלמת לאירוחים וחגיגות.

עוגת שוקולד גדולה
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות

קבלו עוגת שוקולד גדולה, רכה, ועסיסית בטירוף עם מרקם מנחם מגנאש שוקולד עשיר!
ציון 4.19 על ידי 22 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

1 תבנית אלומיניום גדולה
כוס חד פעמי חמה

המצרכים

לעוגת שוקולד:

  • 8 ביצים (L)
  • 2 כוסות סוכר
  • ½ 1 כוסות שמן
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או צמחית)
  • 2 כוסות אבקת שוקולית
  • 3 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס מים רותחים

לגנאש:

  • 1 כוס שמנת מתוקה (או צמחית לפרווה)
  • 2 חפיסות שוקולד שבור לקוביות (200 גרם)

אופן ההכנה

לעוגת שוקולד:

  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה נשים את הביצים עם הסוכר ונקציף במהירות גבוהה למשך 8 דקות.
  • ננמיך את המהירות ונוסיף את השמן, שמנת מתוקה (או צמחית), אבקת שוקולית, קמח תופח, ואבקת אפייה.
  • נערבב יחד רק עד איחוד ואז מוסיפים חצי כוס מים רותחים.
  • נעביר לתבנית ושמים לאפייה על 175 מעלות - אפייה רגילה מדף שני מלמטה למשך 35 דקות בערך.
  • לאחר האפייה, נכבה את התנור ונפתח את הדלת מעט, נשים מגבת או כף עץ בדלת שתישאר פתוחה ונחכה עוד רבע שעה ואז נוציא את העוגה.

לגנאש:

  • נחמם בסיר את השמנת מתוקה,
  • כשהיא חמה נשפוך אותה על 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות.
  • נחכה 5 דקות ואז נערבב.
  • שופכים על העוגה ועם קיסם עושים חורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שוקולד גדולה
צילום: מלי מאירוב


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

אפשר בלי מיקסר?
למי שעושה בלי מיקסר אפשר עם מטרפה.
אפשר עם שוקולית רגילה? כי יש גם שוקולית לאפיה.
במתכון הזה מכינים רק עם שוקולית רגילה.
אפשר בלי שמנת? ואם כן מה במקום?
להשתמש בקמח קונדיטור או קמח תמי.
איך אפשר להכין בלי גלוטן?
אפשר לשים קצת יותר שמן במקום.
כתבת נכבה תנור ונחכה רבע שעה למה? זה לא מייבש אותה?
כדי שלא תצנח. אפשר להשאיר דלת קצת פתוחה.
עוגת שוקולד גדולה
צילום: מלי מאירוב

הבמה כולה שלכם:
עוגת שוקולד גדולה רכה ועסיסית בקלי קלות
צילום: שלי בן דוד

"התודה על המתכון! בהחלט מתכון מוצלח!
בעלי כבר חיסל חצי תבנית (וזה רק לפני האימון שלו)!"
שלי בן דוד

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

9 Comments

  1. ועוד משהו נוסף למעלה חסר הוספת חצי כוס מים רותחים
    זה מופיע רק בהוראות הכנה אז מי שלא קורא את ההוראות יכול לפספס

    1. היי שירה, מל לרשימת המצרכים מצוין בד"כ הכוס והתבנית, תבנית אלומיניום גדולה וכוס חד פעמית חמה, בהצלחה!

      1. היי חגית!
        הכוונה לתבנית אלומיניום גדולה.
        בהצלחה 🙂

4.19 from 22 votes (22 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements