עוגת פרג בחושה
טעם מטריף ומרקם קסום!
עוגת פרג בחושה מדהימה בקלי קלות!
עוגה שיוצאת רכה ועסיסית עם טעם מטריף ומרקם שיגרום לכם להתחרט שלא הכנתם קודם!
עוגה קלה וקלילה שכל אחד יכול להכין בעיניים עצומות לקבלת תענוג מהמם שעושה לכם יום מתוק. אין שבת שלא מכינים!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק (או תבנית עגולה 26)
המצרכים
- 1 כוס קמח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס פרג טחון
- 1 כוס קוקוס
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כוס מיץ תפוזים (או שמנת מתוקה, חלב, או מים)
- 3 יחידות ביצים
- ¾ כוס שמן
- תמצית וניל אמיתית (מעט )
גנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר / חלב
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מתחילים בערבוב ראשוני של הקמח, סוכר, פרג, קוקוס, ואבקת אפייה.
- לאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים הרטובים ומערבבים היטב.
- עוברים להכנת הגנאש - מחממים את החומרים יחד עד אחידות.
- לצקת את הבלילה לתבניות ואופים על חום 180 מעלות למשך 40 דקות בערך.
- אחרי אפייה, כשהעוגה מתקררת, דוקרים בעזרת שיפוד ומזגגים את הגנאש מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת פרג בחושה עסיסית עם קוקוס
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Natali Levi
עוגה עסיסית טעימה מאוד לאוהבי הפרג והקוקוס ממליצה מאוד
היי זהבה,
שמחים מאוד שאהבת את העוגה, ואת מוזמנת גם להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה
האם ניתן להכין ללא גנאש ?
האם במקום ביצים ניתן להשתמש ברסק תפוחי עץ ?
תודה
ניתן להכין ללא גנאש, ואמנם לא ניסינו אך כל תחליף ביצים בכמות המתאימה אמור לתת תוצאה משביעת רצון, בהצלחה
תוסיפו תפוח עץ גרנד מרוסק בפומפיה עבה. זה משדרג פלאים
אפשר עם קמח ללא גלוטן אן קמח שקדים במקום .ומה הכמות
היי זאנט, לא ניסינו במתכון הזה אך אם תשמשי בתחליף קמח ללא גלוטן שמתאים לאפיית עוגות התוצאה אמורה למצוא חן בעיניך, בהצלחה ובתיאבון!
מה זה גנאש לכל הרוחות? יש עברית? ואפשר קמח מלא? ופתרון להימנעות – המומלצת בחום – מסוכר?
היי תודה על השאלה. גנאש, או בלועזית Ganache הוא ציפוי השוקולד כמו שרואים בתמונה. לבקשתך לא היינו מציעים לבצע את כל התחליפים האלה כי זה יפגע בעוגה. אמנם לא משלנו אבל אנחנו יכולים להמליץ על המתכון הזה לעוגת פרג ללא סוכר . בהצלחה!
עוגה נהדרת.
אני רוצה לשדרג להבא אפשר להוסיף לעוגה אגוזים טחונים?אם כן מה הכמות הרצויה?
אפשר להחליף חצי כוס קוקוס בחצי כוס אגוזים קצוצים, או לחלופין ממליצים לי על המתכון הזה: עוגת פרג עם אגוזים – שרה יוסף
בהצלחה ובתיאבון!