| | | | | | |

סלט קינואה ועדשים מוכן בדקות!

סלט קינואה ועדשים, טעים במיוחד, בריא וקל מאוד להכנה.
בהשראת: הדס רזניק
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
סלט קינואה ועדשים

סלט קינואה ועדשים שחורות עם בטטה וחמוציות.

בכל שנה, עם בוא האביב והקיץ, ולאחר מטעמי החגים, אני מכניסה לתפריט שלי יותר מאכלים בריאים וסלטים טעימים ומרעננים.

אחד הסלטים האהובים עליי הוא סלט קינואה ועדשים שחורות עם בטטות וחמוציות.

למי שלא יודע או מכיר לקינואה ולעדשים יש ערכים תזונתיים רבים והם נחשבים למזונות מומלצים לשילוב בתפריט היום־יומי.

הסלט קל מאוד להכנה וקל מאוד לאחר שאוכלים אותו. הוא נותן תחושת שובע, אבל לא משרה תחושת הכבדות.

הסלט טעים מאוד ובריא, ואצלי הוא נכנס לתפריט פעמיים בשבוע באופן קבוע! נסו ותופתעו לגלות עד כמה שהוא טעים!

ספר המתכונים של הדס רזניק

 

סלט קינואה ועדשים
צילום: הדס רזניק

למה באמת כדאי לכם: סלט קינואה ועדשים

    • שילוב הרכיבים יחד עושה את הסלט לאחד הטעימים שיש!
    • סלט בריא מאוד, עוזר לעיכול, תורם להרזיה ויש בו ערכים תזונתיים רבים!
    • סלט קל ומרענן במיוחד לימי הקיץ החמים ומשרה תחושת קלילות אחרי שאוכלים אותו!
    • קל מאוד להכנה, כמה פעולות, ערבוב ויש לכם סלט אליפות, טעים ומזין!

שורה תחתונה: הסלט מתאים לכל ארוחה של היום, מזין מאוד, טעים מאוד ושומר על הרוח הרעננה והקלילה של אווירת הקיץ!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

סלט קינואה ועדשים

סלט קינואה ועדשים מוכן בדקות!

סלט קינואה ועדשים, טעים במיוחד, בריא וקל מאוד להכנה.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: הדס רזניק

המצרכים

  • 1 כוס קינואה
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 3 כוסות מים
  • 2 בטטות
  • שמן זית
  • מלח גרוס
  • פלפל גרוס
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 3 גבעולי סלרי
  • 1 בצל סגול (או רגיל)
  • חופן חמוציות
  • 1 לימון
  • ½ כפית סוכר

אופן ההכנה

  • מבשלים קינואה עם כוס וחצי מים, מכסים במשך כ־10 דקות (לשים לב שלא יישרף).
  • מבשלים בסיר נוסף עדשים שחורות עם כוס וחצי מים ומכסים במשך כ־20 דקות.
  • חותכים בטטות לקוביות קטנות, מסיפים שמן זית, מלח גרוס ופלפל גרוס ומכניסים לתבנית עם נייר אפיה באופים ב־180 מעלות עד להזהבה.
  • במקביל קוצצים פטרוזיליה, סלרי ובצל.
  • כשהכל מוכן מערבבים הכל בקערה ומוסיפים חמוציות.
  • מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח וחצי כפית סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
סלט קינואה ועדשים
צילום: הדס רזניק

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: הדס רזניק

Similar Posts

2 Comments

  1. הרבה זמן הכנה, לאכול בכמה דקות ואז לשטוף מלא כילים ולנקות. עדיף להכין כמות גדולה של קינואה ועדשים ולהקפיא, ובכל פעם להוציא כמות קטנה לשימוש.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements