גלידת קוקילידה
יש משהו טעים יותר מגלידה ביום קיץ חם ומהביל? יש משהו מגרה יותר מעוגייה רכה ונימוחה בטעם שוקולד משובח?
התשובה היא כן, יש, והוא שילוב מנצח בין השניים שיוצר גלידת קוקילידה שוקולד ביתית איכותית וטעימה שתעשה לכם את הקיץ לטעים וקריר במיוחד!
עם ביס קראנצ'י של עוגייה מופלאה וטאצ' קריר של גלידה קרמית קפואה – המתכון הזה בא בול בזמן ויעשה לכם שמח מאוד בפה ומרענן על הלשון. מומלץ בחום…
למה באמת כדאי לכם: גלידת קוקילידה
- ביס קראנצ'י של עוגייה מופלאה עם טאצ' קפוא של גלידה קרמית רכה
- מוכנה במהירות, נחטפת בשניות, מהממת לכל אירוח, ותמיד תמיד אצלכם במקפיא בבית…
-
המתכון הזה יעשה לכם שמח מאוד בפה ומרענן על הלשון. מומלץ בחום…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? גלידת קוקילידה
גלידת קוקילידה
המצרכים
לעוגיות הפאדג׳:
- 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם)
- ½ כוס שמן
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר לבן
- ½ כוס סוכר חום
- 3 כפות קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¾ כוס קמח
לקצפת
- 1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית (250 גרם)
- 1 פודינג וניל (80 גרם)
- ½ כוס חלב או חלב סויה או מים
אופן ההכנה
- ממיסים במיקרו את השוקולד והשמן. מערבבים במיקסר ביצים, סוכר לבן וסוכר חום ולאחר כמה דקות מוסיפים את תערובת השוקולד המומס בעדינות. לאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקקאו (ניתן להוסיף גם קמצוץ מלח)
- ממשיכים לערבב לתערובת חלקה, מכניסים לשקית זילוף ויוצרים "שבלולים" בגודל הרצוי. (מניסיון כדאי להכין שבלולים קטנים כי הם תופחים באפייה)
- מחממים תנור ל175- מעלות. מכניסים לתנור לכ-8-9 דקות ומוציאים מיד. משאירים את העוגיות להתקרר ורק לאחר מכן מנתקים מנייר האפייה. מכינים את הקצפת במיקסר, מרכיבים את העוגיות ומקפיאים
הערות וטיפים
- ותמיד אפשר לבחור לעשות קוקילידה טעימה בגרסת מיני קטנה ומטריפה. בגל שהם קטנים ושובבים, יוצאים מהכמות בערך 4 תבניות...
שאלות נפוצות: גלידת קוקילידה
לא צריך חלב מרוכז לקצפת? |
אפשר להוסיף קישוט על העוגיות? כן! אחרי ששמים את הבלילה על נייר האפייה אפשר לקשט באגוזים, שקדים או פצפוצי שוקולד, שיעשירו את הטעם |
אפשר להוסיף קישוט על העוגיות? |
כמה קוקילידות יוצאות בערך? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
כמה ויצא בערך 20 זוגות כלומר 10?
היי שירה,
נכון. בהצלחה!
האם אפשר להכין את זה ולסוע עם זה נסיעה של שעתיים?
כלומר זה יישאר טוב?! או שזה מתנמס?
היי חדוה!
מאחר שזו גלידה ומדובר בנסיעה ארוכה, כדאי לאחסן אותה עם קרח כדי שתישאר קפואה כל הדרך עד שתגיעי לברי המזל שאמורים לאכול אותה.
מקווים שהצלחנו לעזור, בהצלחה רבה 🙂
היי. איזה גודל של כוס?
היי שיר!
בעיקרון, אם לא כתוב באיזו כוס להשתמש, אז רק שתדעי שמידת כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל.
עם זאת, את יכולה להשתמש בכל כוס, העיקר שאת עושה בה שימוש עקבי לכל אורך המתכון.
בהצלחה 🙂