עוגיות טחינה ללא גלוטן נוסטלגיות
עוגיות שיחזירו אתכם לילדות עם טעם של החלבה שכיכב במעדניות באופן קבוע!
עוגיות טחינה / חלבה, כמו העוגיות שצבעו את השווקים בילדותנו והטעם שלהן היה ותמיד יישאר מושלם!
כמו שכולם בטח יודעים כשמערבבים טחינה וסוכר מקבלים חלבה, הפעם החלטתי לגוון ולהוסיף חלבה למתכון שתתן שדרוג קטן שיוסיף המון לטעם! שורות של עוגיות חלבה ליד הקפה, שילוב מושלם מה צריך יותר מזה?
עוגיות טחינה / חלבה ללא גלוטן, עוגיות נוסטלגיות טעימות שיחזירו אתכם כמה שנים אחורה. ותתפלאו הטעם נשאר בדיוק אותו הדבר!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות טחינה
-
במיוחד לפסח: עוגיות טעימות ללא גלוטן עם טחינה וחלבה, לא תאמינו כמה זה טעים!
-
נוסטלגי: עוגיות טחינה יחזירו אתכם הישר אל הילדות לתוך המעדניות שכל כך אהבנו!
-
בלי ביצים וללא גלוטן: עוגיות ללא גלוטן ובלי ביצים – גם אתם תהיו בשוק מהתוצאה!
-
לצד הקפה: עוגיות טחינה שתוכלו לטבול בתוך הקפה, פשוט נמס בפה!
שורה תחתונה: עוגיות טחינה / חלבה, במיוחד לפסח ללא גלוטן ובלי ביצים ,נוסטלגיות וטעימות מתמיד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות טחינה ללא גלוטן נוסטלגיות
המצרכים
מצרכים:
- 200 גרם חמאה
- ½ כוס סוכר
- 1 כוס חלבה (מפוררת)
- ¾ כוס טחינה
- 1 כפית אבקת אפיה (או אבקת סודה לשתיה)
- 100 גרם שקדים (טחונים)
- 2 כוסות תערובת רב תכליתית ללא גלוטן
מצרכים לקישוט:
- שקד חצוי (או אגוז מלך)
- אבקת סוכר
אופן ההכנה
- לחמם תנור טורבו ל-160 מעלות.
- לערבב את כל המצרכים יחד ליצור כדורים, להניח על תבנית ובכל כדור לנעוץ חצי שקד וללחוץ מעט (לפחוס את העוגייה)
- להכניס לאפיה עד הזהבה קלה ולהוציא מהתנור
- ולא לגעת עד קירור מוחלט! רק לאחר הקירור העוגיות מתקשות וניתן לאחוז בהן, לסיום לפזר אבקת סוכר.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: עוגיות טחינה
מה אפשר לשים במקום אבקת אפיה? שימי כפית אבקת סודה לשתיה באופן אישי אני מעדיפה אבקת אפיה, מפני שאבקת סודה לשתיה לפעמים עושה טעמי לוואי בבצקים בלי ביצים |
מה זה תערובת רב תכלתית? יש תערובת של אוסם, ובמתכון מצורף תמונה של התערובת בה השתמשתי. |
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
אין ויכוח שכולם מתים על עוגיות טחינה, אבל אם בא לכם לגוון עוד, יש לנו עמוד מעולה שמרכז עוד מתכונים >> עוגיות טעימות
מוזמנים לעקוב בדף הפייסבוק | ובאינסטגרם
הכנתי יצא טעים מאוד אבל הבצק יצא מאוד פריך טיפה לחץ והעוגיה נישברת מתפוררת
היי דודי!
זה בסדר, זה מתכון ללא ביצים כך שיש לקחת בחשבון שהעוגיות תצאנה כך 🙂
מה ניתן לעשות עם 3 החלמונים.
תודה
היי אביגיל!
במתכון של עוגיות הטחינה אין ביצים כלל.
האם את שואלת לגבי מתכון אחר?
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל וכמה?
היי מיכל!
אפשר קמח רגיל ובאותה הכמות 🙂
אפשר שמן קוקוס במקום מרגרינה או חמאה .
אני טבעונית ורגישה לגלוטן תודה?
היי סימון!
בטח, את יכולה להשתמש בשמן קוקוס במקום 🙂
הכנתי עם שמן קוקס ,וזה לא היה מוצלח ,אולי אפשר חמאה קוקוס ?
היי סימון!
כתחליף לחמאה, אנחנו ממליצים להשתמש בחמאה מזוקקת (או בכינוייה הנוספים – סמנה, גי, גהי).
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂