מתכון לספינג' מרוקאי

כשמריחים את החורף ישר מתחשק משהו אחד – ספינג' מרוקאי!
סופגניות מרוקאיות מטוגנות, מבצק קל וכיף לעבודה אווריריות מבפנים וקריספיות ופריכות מבחוץ.
מתכון קל ומפורט לספינג' שהכי מומלץ על הבוקר עם כוס תה.
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש


מתכון לספינג' מרוקאי
המצרכים
לבצק
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות גדושות סוכר
- ½ כוס מים פושרים (חד פעמי קר)
- 1 קילו קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כף מלח
- 2 כפות ערק (חובה)
- ½4 מים פושרים (כוס חד פעמי לשתייה קרה)
- שמן
לסירופ
- 2 כוסות סוכר
- 3 כוסות מים
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
- בקערה ללישה נשים 2 כפות שמרים יבשים, 2 כפות גדושות סוכר, חצי כוס מים פושרים.
- נערבב היטב ואז נכסה את הקערה וניתן לזה לנוח כ-10 דקות.
- נערבב עם כף ונוסיף את שאר הרכיבים (כולל המים).
- מתחילים ללוש את הכל לבצק אחיד משהו כמו 5 דקות.
- נכסה ונניח להתפחה של 50 דקות עד שעה תלוי במזג האוויר.
- עם יד טיפה משומנת נוציא אוויר מכל הכיוונים ונניח לתפיחה נוספת משהו כמו רבע שעה - עשרים דקות.
- נחמם שמן עמוק ונשים בתוכו חתיכת גזר לשמירת שמן נקי.
- עם ידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים, נעשה חור באמצע ונטגן עד להזהבה יפה משני הכיוונים על להבה בינונית.
- חשוב להפוך רק פעם אחת, נחכה עד להזהבה יפה מלמטה, נהפוך ונטגן שוב להזהבה יפה מהצד השני.
- נוציא למסננת ונעביר למגש עם נייר סופג.
- נגיש עם סוכר או דבש , או סירופ, - מה שמעדיפים.
לסירופ
- נמיס את הרכיבים על הגז עד לצמצום והסמכת הסירופ ואז לזגג
שאלות נפוצות: מתכון לספינג' מרוקאי
ללוש בקערת המיקסר עם וו לישה או ביד בקערה רגיל?
אני אוהבת ללוש עם הידיים במיוחד שהבצק רך, אוהבת להרגיש את הבצק. |
יש מצב לשים משהו במקום ערק?
לא מורגש הטעם בכלל, זה סופג את השמן וזה יוצא פשוט מושלם, נהנים מהספינג' בלי לקבל צרבת מהשמן. |
על איזו להבה בכיריים את עושה האם על הלהבה הבינונית אש גבוהה או על הלהבה הגבוהה אש נמוכה?
אני מכינה על הגז הכי גדול עם להבה בנונית, חימום ראשוני של השמן על להבה גבוהה וברגע ששמתי את הספינג' הראשון וראיתי שהשמן רותח להנמיך ללהבה בינונית – לא נמוכה אחרת זה יספוג יותר שמן. |
זה ניתן לאכילה רק באותו יום נכון?
טעים באותו יום נכון, אבל מניסיון כשנשאר לי מחממת למחרת בטוסטר אובן וזה כמו חדש אפילו יותר קריספי. |
הבמה כולה שלכם:
"עכשיו הכנתי! יצא פצצה!!!!! תודה רבה!"
לילי אוב
"תודה על המתכון !!!! יצא מושלם!"
יעל גפה
"גם הכנתי"
שולה ברשישת

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
כבר כמה פעמים הכנתי ספינג', אבל אף פעם לא יצא לי כ"כ מוצלח.מתכון מדוייק, טעים והכי מוצלח שהכנתי.
יבורכו הידיים!
תודה רבה על השיתוף!
חנוכה שמח ובשורות טובות לכל עם ישראל 🙂
היי יפעת,
אמן ואמן! שמחים שנהנית מהספינג' ואת ממש מוזמנת לשתף בתמונות בקבוצה 🙂
מתכון מעולהה
הבצק אוורירי וטעיםם
הערק והגזר חובה !!
יוצא מושלםםם
ממליצה בחום ❤️
היי מירי,
מעולה!! נשמח לראות תמונות בקבוצה שלנו אם צילמת 🙂
אף פעם לא העזתי להכין ספינג׳ים. כל הספינג׳ים שאכלתי עד היום הרגשתי שביחד עם הספינג׳ אני שותה את השמן של הטיגון, ולכן הייתי בטוחה שגם לי זה יצא כל כך גרוע ופשוט לא הכנתי. עד שהגעתי למתכון הזה שהוא המתכון לספינג׳ים הראשון והכי מוצלח שעשיתי כל חיי: הספינגים יוצאים בלי בריכת שמן מבפנים, עם טעם נהדר, וההכנה קלה ופשוטה. הספינג׳ים מתנפחים יפה במחבת ויוצאים טעימים ומרשימים. מומלץ מאד מאד בחום רב!
היי,
איזה יופי!! ממש כיף לדעת שנהנית מהמתכון 🙂
אם צילמת את הספינג', נשמח לראות אותו בקבוצה!
היי
אפשר וודקה במקום ערק?
היי חלי,
אכן כן, בהצלחה!
וואו יצא מעולה. אחלה מתכון שבעולם… תודה רבה…
היי יונתן,
שמחים מאוד שנהנית מהספינג' ותודה רבה שכתבת לנו 🙂
תודה רבה על המתכון?
כמה ספינגים יוצא מקילו קמח?
היי שרה,
אמורים לצאת משהו בסביבות ה-30-40, תלוי כמובן בגודל שאת מכינה.
בהצלחה 🙂
מתכון מושלם ומדוייק❣❣תודה רבה??
היי דנה,
איזה יופי, כיף לדעת שנהנית מהספינג' 🙂
מתכון מדהים,
יצא לי מעולה
אלופה
היי ג'וד,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון המקורי 🙂
אנחנו שמחים מאוד שנהנית ממנו.
אם בא לך לקבל מתכונים מעולים ישירות אליך כל יום, שווה להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
לא צויין כמות השמן בבצק – אודה לתשובה
היי נעמה, השמן מיועד לטיגון הספינג' ולא בתוך הבצק.
היי
אפשר להכין עם קמח שמרים של אוסם?
1 קג קמח שמרים = 1 קג קמח + 2 כפות שמרים, אז התשובה היא כן. בהצלחה!