עוגיות סהרונים ב-10 דקות עבודה
קבלו מתכון לעוגיות קלות להכנה, מהירות וכאלו שאפשר להכין תמיד ממצרכים שיש בכל בית.
עוגיות סהרונים טעימות במיוחד, מתמוגגות בפה ופשוט נמסות בכל ביס.
עוגיות שלרוב עשויות בעיקר משקדים טחונים וחמאה, אך כאן יש גיוון והפתעה. ניתן לשנות את השקדים לפיסטוקים, שקדים, אגוזי מלך, פאקנים – כל אגוז מוזמן!
עוגיות סהרונים ב-10 דקות עבודה

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/סופיה-אביטל" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של סופיה אביטל [/button]

[adinserter block="2"]
למה באמת כדאי לכם:סהרונים
- הכי טעימות שיש: רכות, נימוכות ומלאות בטעמים מטריפים.
- עוגיות מהירות וקלות : לא יותר מ15 דקות הכנה!
- מתאימות לכל אחד: אפשר לשלב בעוגיות את כל סוגי האגוזים האהובים עליכם ולא רק שקדים – פיסטוקים, אגוזי מלך, פקאן, קשיו ועוד..!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

עוגיות סהרונים ב-10 דקות עבודה
ציוד
המצרכים
בקערה:
- 200 גרם חמאה רכה מאוד/ מרגרינה/או נטורינה.
- 1 כוס אבקת סוכר
- ½ לימון מגורד (גרידה מחצי לימון)
- ½ תפוז מגורד (גרידה מחצי תפוז)
- קורט מלח
- כפית אבקת אפיה
- ½ כפית סודה לשתיה
- ½1 כוסות קמח לבן מנופה
- 4 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כוסות שקדים טחונים (אפשר גם פיסטוקים או בוטנים. אפשר לטחון כול מיני פיצוחים שהיו במקפיא אפילו מלוחים העיקר שתהיה כמות של 2 כוסות.)
- 1/2 כוס קוקוס
- 1/2 כוס שומשום
- 2 כפות מים או מיץ תפוזים או חלב
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- ללוש הכול ביחד עד קבלת בצק.
- לקרר כ7 דק במקרר.
- לקרוץ עיגול בגודל זית גדול.
- לגלגל ביד לצורת חצי סהר ולהניח בתבנית ברווחים. א
- פשר לעשות זאת גם בישיבה .
- לאפות 180 מעלות .
- לאחר אפייה לקרר טוב.
- לאכסן בכלי אטום.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: סהרונים
|
כמה זמן לאפות בתנור? בין 10-15 דק לכל מגש. (עוד עד שהעוגיות עדיין לבנות אך לא הזהיבו.) |
|
האם יש תחליף לשקדים? כן. אפשר להחליף בכל סוג של אגוזים/שקדים/פיסטוקים ועוד. חשוב לטחון ולהחליף את אותן כמויות – 2 כוסות. |
הבמה כולה שלכם:
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון

רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
בלי ביצים?
היי מרגלית,
אין צורך בביצים.
בהצלחה 🙂
שלום לך .הכנתי את העוגיות מכל טוב..היו פצצה.שמתי נטורינה במקום חמאה.לאחר שאכלו כל המשפחה ונהנו..הם שמעו ששמתי .. נטורינה הם עיקמו פרצוף..אני נוהגת להשתמש רק בשמן..האם יאפשר להחליף לשמן? אם כן כמה לשים..תודה על המתכון הטעים..
היי דבי!
אנחנו שמחים לדעת שאת משתמשת רק בשמן, זו אכן האופציה הטובה ביותר. את יכולה לשים באותה כמות כמו החמאה 🙂
אפשרי שמן במקום מרגרינה או חמאה.ומה הכמות?
היי ירדנה!
אפשר לשים שמן במקום באותה הכמות 🙂
בהצלחה!