עוגת תפוחים גבוהה ומרשימה
מרקם וטעם משגע בהכנה קלה
תנו לנו להוכיח לכם שלפעמים הפשטות באמת מנצחת – תכירו את עוגת התפוחים הכי קלה שיצא לכם להכין שלא מתפשרת על הטעם בשום פנים!
קבלו מתכון לעוגת תפוחים גבוהה ומרשימה במרקמה החלומי ועסיסי המשלב חתיכות תפוחים עם אגוזים מפנקים וקינמון ברכות מדהימה.
עוגה מהממת ומענגת עם שילוב טעמים אדיר בכל ביס קטן, והכי כיף? שאפשר להכין בקלי קלות עם כלום עבודה. אז קדימה למטבח!
מתכון באדיבות: סיגלית עמגר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית 22
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 4 תפוחים (גרנד סמית - חתוכים לקוביות קטנות)
- 4 ביצים
- 200 גרם חמאה (או נטורינה)
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 ½ כוסות קמח
- 1 כפית קינמון
- 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר נקציף את הביצים שלמות עם הסוכר ועם החמאה המומסת למשך 5 דקות לפחות עד למרקם קרמי.
- מוסיפים את האבקת אפייה וקמח ונותנים ערבוב של 2 דקות אז נוסיף את התפוחים, אגוזים וקינמון ומערבבים עם מרית.
- מעבירים לתבנית משומנת ומכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 40 דקות.
- בודקים עם קיסם כשהעוגה מתייצבת ומוודאים שהיא מוכנה. כשמוציאים לקירור מפזרים מעל אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוחים
אפשר לשים שמן במקום החמאה? אי אפשר כי העוגה תתפרק. |
אפשר להקפיא? עוגה עם פירות עדיף לא להקפיא. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
האם צריך להוסיף מיץ תפוזים או מים?
היי שרה,
אין צורך. בהצלחה ושנה טובה!
raphael.shani42@gmail.com
היי רפאל,
נשמח לעזור לך 🙂
כמה זמן אפיה בתנור?
היי מיקי!
תודה שהערת על כך, אכן בדקנו ותיקנו את המתכון.
זמן האפייה הוא 40 דקות.
בהצלחה 🙂
לא ציינת כמה אגוזים
היי מירי!
תודה על התגובה החשובה, אכן הוספנו את המידה במתכון – כוס אחת של שקדים קצוצים.
בהצלחה בהכנת העוגה המשגעת הזו 🙂
לא ציינת כמה זמן צריך לאפות. 35-45 דקות בממוצע כמו לכל עוגה בחושה?
הייי מריאנה!
מתנצלים על הבלבול, תיקנו את המתכון. זמן האפייה הוא 40 דקות.
בהצלחה 🙂
העוגה יצאה טובה מאוד וגבוהה. פשוט יופי של עוגה וקלה להכנה.
תודה.
כל עוגה בחושה ניתן להמיר חמאה/מרגרינה בשמן. העוגה לא מתפרקת ולא מתפוררת. עוגות בחושות אני אופה רק עם שמן. 10% פחות מכמות החמאה שבמתכון. רצוי לשים את התפוחים בקצת קמח כדי שלא ישקעו בבלילה. ממש לא משנה באיזה קמח משתמשים. עוגת פרות, שפרותיה אפויים ניתן להקפיא בתנאי שהיא ארוזה היטב. יש להפשיר היטב לפני ההגשה ולחמם מעט בתנור, לא במיקרו
בשום אופן לא מרגרינה רק כוס שמן 2 כוסות קמח קינמון סוכר אגוזים יין מתוק אבקת אפייה זהו… מרגרינה הרסה את העוגה יצאה גועל ממש
היי אליהו,
תודה רבה שאתה משתף אותנו בניסיונך עם העוגה 🙂
נ.ב. מוזמן להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו!
במה אפשר להחליף את הביצים? אם בכלל אפשרי?
תודה.
היי ויויאן, להחליף יותר מ-3 ביצים במתכון של עוגה בד"כ יוביל לכשלונה אז לא היינו ממליצים. נשמח להמליץ על מתכון עוגת תפוחים טבעונית של סבתא לאה בקישור כאן.
יכןל להיות שאין חלב בעוגה?
נכון מאוד.
האם ניתן להשתמש בקמח שיפון או כוסמין במקום קמח לבן?
לא ניסינו במתכון הזה אך בד"כ אפשר, רק לשים לב שייתכן שכמות הנוזלים תצטרך להשתנות בהתאם, בהצלחה!
חבל שלא ציינת את גודל התבנית
רשום תבנית 22
בתבנית 22 יצאה לי עוגה נמוכה למדי, בטעם נפלא.
היי רונית,
שמחים שיצאה טעימה מאוד 🙂
בפעם הבאה, אולי אפשר לנסות לערבב את הבלילה קצת פחות זמן ובעדינות ולראות אם יש הבדל.
בהצלחה!