פחזניות ללא גלוטן
טעם מושלם עם מרקם חלומי
גם לאלה ביננו שנמנעים מגולטן מגיע ליהנות מפחזניות מסחררות עם טעמים שלא שוכחים, וכאשר זה כל כך קל להכין, אין סיכוי שמוותרים!
קבלו מתכון לפחזניות מצליחות עם טעם שיא השלמות, שמכינים מבצק ייחודי השומר על מרקם רך וחלומי, ומשדכים לקצפת עשירה המשדרגת את הטעמים ברמות.
מתכון מושלם שבטח ישנה לכם את משחק הפחזניות לעד. איך שלוקחים ביס ראשון מיד מבינים על מה מדובר!
מתכון באדיבות: ליאת קדז'רוב
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
לבצק:
- 1 כוס מים (250 מ"ל)
- 100 גרם חמאה
- 2 כפיות סוכר
- ½ כפית מלח
- 140 גרם קמח (במתכון הזה השימוש במיקס קמח מחברת Schär)
- 4 ביצים L
לקצפת:
- 500 מ"ל שמנת צמחית / שמנת מתוקה (לחלבי)
- 1 חבילה פודינג וניל
- 4 כפות גדושות אבקת סוכר
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-200 מעלות.
- בסיר קטן על גבי להבה בינונית נביא לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח.
- ברגע שהתערובת מבעבעת נוסיף בבת אחת את כל כמות הקמח ונערבב בזריזות עד להטמעה מלאה.
- נסיר מהאש ונצנן כ- 2 דקות. נערבב מעט על מנת לקרר את התערובת.
- מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה אחת בלבד. נערבב מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין נוסיף את הביצה הבאה.
- נעביר את הבצק לשק זילוף עם צנתר בקוטר של 1 ס"מ (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי). על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, נזלף את הבצק לעיגולים בקוטר של כ - 4 ס"מ וכלפי מעלה.
- נשאיר מרווחים של 3-4 ס"מ בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
- נעביר לתנור ונאפה למשך 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור).
- לאחר זמן זה פותחים את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר (ניתן להניח כף עץ כדי למנוע סגירה של הדלת). ממשיכים לאפות עוד כ - 5 דקות נוספות.
- להכנת הקרם - במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את כל מרכיבי הקרם, ואז מכניסים לשקית זילוף, חוצים כל פחזניה לחצי לא עד הסוף וממלאים בקרם.
הערות וטיפים
במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) - לעוד פרטים לחצו כאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פחזניות ללא גלוטן
מה מיוחד בקמח זה? זה קמח מיקס ללא גלוטן שמתאים לפנקייק ופחזניות. מהניסיון האישי שלי. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
מושלם .פעם ראשונה שהן לא "נופלות" לי אחרי שהן מתקררות.
היי שלומית,
נהדר! כיף לדעת שהצליח לך ככה 🙂
את מוזמנת בכיף גם להשוויץ עם תמונות בקבוצה
כמה פחזניות יוצאות בערך מהמתכון הזה?
היי אלמוג,
יוצאות בערך 12 פחזניות. בהצלחה!!
פחזניות ללא גלוטן
שלום רב
סליחה מה זה קמח shar והיכן ניתן להשיג אותו כי אף פעם לא נתקלתי בשם של קמח זה
אודה לך על תשובתך
היי נלי, במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) – לעוד פרטים לחצו כאן.
נקרא קמח MIX B של חברת Schar. זה הקמח איתו אני עושה הכל ללא גלוטן. פנקייק הכי טעים, עוגת תפוזים, עוגת שוקולד. יוצא יותר טוב מקמח רגיל. אבל דוקא הפחזניות שניסיתי לא הצליחו. באפיה הפכו לפיתה צמיגית
האם הפודינג הוא ללא גלוטן או פודינג רגיל
היי עליזה,
ללא גלוטן.
בהצלחה 🙂
איזה סוג שמח שר?
היי נלי, במתכון הזה השתמשנו במיקס קמח ללא גלוטן של חברת שר (Schär) – לעוד פרטים לחצו כאן.