סופגניות מהירות ללא גלוטן
טעם מטריף בקלי קלות
למה להסתפק בסופגנייה אחת כאשר אפשר לנשנש על הרבה קטנטנות ומענגות עוד יותר ולהשאיר את כולם באנחות?!
קבלו מתכון לסופגניות מהירות וקלות להכנה ללא גלוטן, המקבלות רכות מטריפה עם מרקם חלומי הנמס בפה, המטוגנות לקריספיות עדינה עם טעם מושלם.
מעדן אגדי שתמיד ירשים את כולם בכל כדור קטנטן מחדש. ביס אחד ישאיר אותכם מכורים לעוד ועוד!
מתכון באדיבות: מרי בן הרוש
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 350 גרם קמח (תמי כתום בלבד)
- 15 גרם אבקת אפיה (שקית אבקת אפיה ועוד כפית)
- 4 כפות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 פקק רום (לא לוותר)
- קורט מלח
- 2 גביעי אשל (או שמנת חמוצה)
- 2 ביצים L
אופן ההכנה
- בקערה עם המקצף מקציפים 2 ביצים מידה לארג' עם סוכר וניל והסוכר וגם 1 פקק תמצית רום.
- תוך כדי הקצפה מוסיפים גביע אשל (200 גרם ) וגביע שמנת חמוצה (ניתן לשים גם 2 גבעי אשל או 2 גביעי שמנת )
- לאחר מכן מוסיפים את קערת הקמח שמעורבב עם אבקת אפיה ומערבלים עד לקבלת עיסה אחידה.
- לטיגון - שמים בסיר קטן שמן חצי גובה הסיר לטמפ' של 165 מעלות (בערך 5 ס"מ)
- מרימים עם כפית של הגלידה מהבלילה ומורידים לתוך השמן. לא מטגנים יותר מ-4 סופגניות כל נגלה.
- אפשר גם לטגן בצורת צו'רוס פשוט מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים ישירות לתוך השמן רצועות כמו צ'ורוס. אפשר גם בצורת דונאטס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סופגניות מהירות
איך עושים צורה של דונאטס? מרטיבה ידיים, עושה כדור בצק, חור באמצע וממש מפסלת ומרחיבה את החור, מניחה בשמן בעדינות שהצורה לא תיהרס. החור צריך להיות גדול כי הוא נסגר קצת בטיגון. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני חנוכה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סופגניות מהירות – מרי בן הרוש
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם | דף: Mari נטול גלוטן