עוגיות תמרים מבצק שמרים פריך
מרקם חלומי עם מלית עשירה
עוגיות התמרים של השבת קיבלו טוויסט חדש עם טעם חדש שישאיר אתכם מכורים ולא מפסיקים להכין!
קבלו מתכון לעוגיות תמרים משגעות שמכינים מבצק שמרים פריך בטירוף, ומשודכים למלית למלית עשירה בתמרים מפנקים עם קינמון ואגוזים קצוצים.
עוגיות קלילות והכי פשוטות להכנה שישדרגו לכם את סוף השבוע בחווית טעמים מפנקת שתשאיר אתכם מעולפים!
מתכון באדיבות: נועם זיגדון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- 1 ק"ג קמח
- 1 ½ כוסות סוכר
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 כף שמרים
- תמצית וניל
- 3 ביצים
- 2 מרגרינה
- ½ כוס מים
- 2 טיפות תמצית זהר (מומלץ !)
למלית:
- ממרח תמרים
- קינמון
- אגוזים קצוצים (לא חובה)
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים עד לקבלת בצק רך וחלק. משאירים את הבצק למשך חצי שעה במקרר.
- לאחר מכן מחלקים ל-8 חלקים שווים.
- פותחים כל חלק לעלה דק ומורחים בממרח תמרים ומפזרים קינמון ואגוזים קצוצים.
- מגלגלים לרולדה וחותכים לעוגיות. מסדרים בתבנית וכל עוגיה מורחים בביצה ושומשום.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות תמרים
הם לא מתקשות אחרי יום? לא, שומרים בקופסא אטומה. |
אפשר להכין חצי מהכמות? אפשר, כל הכמויות מחלקים בחצי. שמים רק ביצה אחת. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
-
- אוסף עוגיות טעימות וקלות להכנה, כנסו >> מתכון לעוגיות
- חטיף בריאות עם פיצוחים
- רולדת תמרים וקינמון מנצחת
- עוגיות ריבה קלות בצורת פרח
- עוגיות קוקוס פריכות ב-5 דקות
- 3 מתכוני עוגיות מבצק עלים
מקור: עוגיות תמרים – נועם זיגדון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: פשוט לבשל עם נועם זיגדון
לא הפסקתי להכין! אמאלה ואבאלה יש רק רק בעיה אחת!
לא הפסקתי לזלול!!!!!
וואוו
איזה כיף לשמוע רחל בתיאבוןןן! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
למהלהשתמש בכוסות חד-פעמיות? קצת התחשבות במצב כדור הארץ ועתיד יחדינו ונכדינו!
היי פרלה, אנו גם מעריכים את חשיבות השמירה על הסביבה וממליצים לגולשינו להשתמש בכלי מידה קבועים, אך למטרת הדיוק אנו משתפים את הכלי המקורי שבו השתמשה בעלת המתכון בהכנתו. כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל. אז להתחשב בכמויות בהתאם או ממליצים לקנות סט כוסות חד פעמיות ולהשתמש רק באפייה (גם מתחשב בסביבה וגם כוס כמו במתכון עוזרת למתכונים לצאת כמו שצריך). תודה.
נועם את כל כך נעימה והמתכונים שלך מעולים
תודה לך נועם?
איזה כיף לשמוע רחל תודה על הפרגון! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
אפשר להחליף מרגרינה בשמן? ואם כן – באיזו כמות?