עוגיות לימון מושלגות ונדירות
חמיצות עדינה בטעם מושלם
אחרי כל עומס המתיקות בשבועות האחרונים, הגיע הזמן לקצת חמיצות שתעשה לכם את היום ותשאיר אתכם מכורים!
קבלו מתכון לעוגיות לימון מושלגות ונדירות המקבלות חמיצות עדינה ומרעננת עם מרקם חלומי שפשוט נמס בפה.
עוגיות קלילות ומאוד קלות להכנה שתמיד מפתיעות את כולם בחווית טעמים מענגת ועשירה במיוחד. ביס אחד ואף אחד לא יכול להפסיק לזלול. תודה ענקית לענבל ששיתפה מתכון נדיר זה בקבוצתנו!
מתכון באדיבות: ענבל בן ברוך – ענבלוגה
ספר המתכונים של ענבל בן ברוך – ענבלוגה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 200 גרם נטורינה
- 1 ¼ כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3 כפות גדושות גרד לימון
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 ביצה (L)
- 3 ½ כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתיה
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית אבקת אפייה
לציפוי:
- 1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-175 מעלות מראש.
- נמיס את הנטורינה ונשפוך לקערה גדולה. נוסיף אליה את הסוכר וסוכר וניל ונערבב. לאחר מכן נוסיף גרד לימון, מיץ לימון והביצה ונערבב שוב.
- נוסיף כעת את הקמח, סודה לשתיה, מלח ואבקת אפיה וללוש טוב טוב עד לבצק אחיד.
- בקערה קטנה נשים את אבקת הסוכר. ניצור כדורים מהבצק בעובי 2 ס"מ ונגלגל באבקת סוכר ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של בערך 2 ס"מ אחד מהשני.
- נאפה כ-10 דקות עד שהעוגיות מתבקעות והתחתית שלהן משחימה מעט - פשוט נרים את העוגיה בעזרת מזלג או תרבד ונסתכל למטה אם היא השחימה - הצד העליון של העוגיה לא ישחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגיות לימון
מה אפשר במקום לימון? אפשר תפוזים או כל פרי הדר אחר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
ריכזנו לכם הכל! מחפשים עוגיות קלות להכנה וטעימות בטירוף? קבלו >> מתכון לעוגיות
אפשר שמן במקום נטורינה?
אפשר אך המרקם ישתנה. ממליצים חמאה, מחמאה, נטורינה וכו