עוגת תפוזים רכה עם סוד קטן
אווריריות ועסיסיות מושלמת
מחפשים עוגת תפוזים מיוחדת שתמיד עושה את העבודה ומרשימה את כולם במטעמים בלתי נשכחים? אז עוגה זו היא בול בשבילכם!
קבלו מתכון לעוגת תפוזים רכה ומדהימה המקבלת אווריריות ועסיסיות מושלמת, עם סוד קטן של תרכיז תפוזים השומר על טעמי תפוזים אמיתיים ועדינים.
נהנים מעוגה מופלאה זו לצד כוס תה חמימה ומפנקים את כל המשפחה בטעמים עשירים לצד ריחות מגרים ומעלפים!
מתכון באדיבות: אביבה ג'רופי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק
המצרכים
- 3 יחידות ביצים
- 1 ¼ כוסות סוכר
- ¾ כוס שמן
- קליפת תפוז
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 ¼ כוסות קמח תופח (אפשר קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה)
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט
- 1 כף תרכיז תפוזים של פריגת
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים טוב טוב ואז מוסיפים אליהם את הסוכר וממשיכים להקציף למשך כמה דקות.
- לאחר מכן מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה, ואז למרכיב הסודי: אחרי שמוסיפים את השמן שמים כף של תרכיז תפוזים של פריגת, ואז מוסיפים קליפת תפוז ושקית סוכר וניל ומערבבים היטב.
- אחרי זאת מוסיפים לסירוגין את הקמח תופח וכוס מיץ תפוזים סחוט. מערבבים היטב.
- שופכים לתבניות ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 50 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים רכה
להקציף את הביצים ביחד? אכן. |
מקציפים במיקסר או ביד? רק מיקסר למתכון זה. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
לא מבינה ששמים את שאר החומרים לקצץ זה שובר את זה ולכן יוצאות לי עוגות לא אווריריות
היי!
אנחנו מתנצלים על החוויה הלא נעימה והתגובה המאוחרת שלנו.
אז אם הבנו נכון, הקצף נשבר מכיוון שהוספת את החומרים.
האם המשכת להקציף במשך כל הזמן שהוספת את שאר החומרים בהדרגה?
איזה גודל תבנית?
תבנית 24.
האם ניתן לוותר על כף פריגת הקפוא? או תחליף לזה? תודה
היי שירי!
את יכולה לוותר לגמרי או להמתיק טיפה יותר את העוגה בדרך אחרת שאת מעדיפה 🙂
האם אפשר עם קמח כוסמין?
לא היינו ממליצים. אך אם בכל זאת בא לך לנסות משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות הנוזל בהשוואה לקמח חיטה. .בהצלחה!
היי לכולם.
אני רוצה לציין שאפיתי את העוגה לפי המתכון והשלבים בול, וקיבלתי ים של מחמאות על עוגה מושלמתתתתת.
כל הכבוד לאביבה ג'רופי על מתכון מושלם.
העוגות יצאו במרקם דומה לעוגת הבית אבל בכמה מעלות יותר מעוגת הבית.
אני ומשפחתי מכורים לעוגה הזאת.
תודה לך אביבה.
איזה כיף לשמוע עדנה כל הפרגון מגיע לאביבה! אם יצא לך לצלם אז למה שלא תשתפי איך יצא גם עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק? מותר להשוויץ 😉 קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
טיפ: לא לשמן את התבנית. כשמוציאים את העוגה מהתנור להפוך אותה על מגבת נקיה. עד שהעוגה תתקרר. ואז להחזיר את התבנית למצב הרגיל .
תודה על השיתוף רחל!
למה עוגת תפוזים נופלת ברגע היוצת מהתנור
היי קטי, כשעוגה יורדת ייתכנו כמה סיבות: אולי נאפתה בחום תנור גבוהה מדי, דלת התנור נפתחה מוקדם או שהוצאה מהתנור לפני שנגמרה האפיה. מעבר קיצוני בין חום התנור לקור מחוצה לו גם יכולה לתרום לירידה. לציין שחלק מהעוגות צניחה זה חלק טבעי מהמתכון.
שלום וערב טוב לגב' אביבה ג'רופי, אשמח לברר בקשר לתרכיז תפוזים של "פריגת" האם מדובר בתרכיז הקפוא שלהם ??
אודה מאוד על מענה לשאלתי, בתודה מראש, מרים.
היי מרים, כן הכוונה לתרכיז הקפוא כמו בתמונה כאן. בהצלחה!