עוגת קרמבו משודרגת
בטעם משגע ומראה מגרה
יודעים מה עוד טוב יותר מעוגת הקרמבו הקלאסית שכולנו מכירים ואוהבים? אותה עוגה משודרגת בטעם משגע ומראה שישאיר אתכם מכורים!
השילוב האולטימטיבי בין טעמי השוקולד ווניל – עוגת קרמבו משגעת ומשודרגת בבסיס שוקולדי עשיר בקפה, שמשדכים לקרם וניל ענני וציפוי שוקולד מריר מושחת, לא לדבר על קישוט השוקולד לבן המהמם שמגרה את כל מי שמסתכל!
לא מעבירים חורף בלי להכין עוגה מיוחדת זו המרשימה את כל מי שטועם ומרימה את האווירה ברמות!
מתכון באדיבות: בלוריה חממה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית מספר 26
המצרכים
לעוגה:
- 6 חלבונים
- ½ כוס סוכר
- 6 חלמונים
- 4 כפות קקאו
- 1 כף קמח תופח
- ½ כוס נס קפה
לקרם:
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 כוס חלב
- 1 שמנת מתוקה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס שמנת מתוקה
- לקישוט (לא חובה 🙂
- 80 גרם שוקולד לבן
אופן ההכנה
- להכנת העוגה - קודם נקציף את ה-6 חלבונים עם הסוכר, כשהקצף נוקשה נוסיף את החלמונים, קקאו, וקמח תופח.
- נכניס לאפייה בתבנית על 180 מעלות אפיה למשך חצי שעה, עד שהתחתית אפויה, ואז נוציא מהתנור ונרטיב עם חצי כוס משקה נס קפה, נצנן.
- להכנת הקרם - נקציף את האינסטנט פודינג וניל, עם החלב והשמנת המתוקה עד לקבלת קרם סמיך, ואז נמרח על התחתית לאחר שהתקררה.
- לציפוי - נחמם במיקרוגל את השוקולד המריר עם חצי כוס שמנת מתוקה כדקה, נערבב עד שהשוקולד נמס ונצפה את העוגה. נקרר לפחות 6 שעות.
- לקישוט - ממיסים את השוקולד לבן ושמים בתוך שקית זילוף שקופה. נגזור את הקצה שיהיה חור קטן, ומזלפים עיגולים מאמצע העוגה עד סופה (עיגול בתוך עיגול). לוקחים קיסם מהאמצע ומושכים קו החוצה ואז מושכים קו פנימה, ושוב חוזר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת קרמבו
מתי עושים את הקישוט עם השוקולד הלבן? לאחר שהציפוי התייצב והתקרר. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת קרמבו
מתכון הזה הינו חלק מאוסף
מתכוני עוגות שוקולדמושלמים. אל תפספסו!
איך אפשר להפוך את העוגה לפרווה? מה רצוי לשים במקום החלב כדי לקבל אפקט דומה?
היי שרי, במקום החלב שימי מים מהברז, הקצפת תצא לך אוורירית ולא כבדה. ואפשר גם שמנת צמחית ושוקולד מריר. בהצלחה!