לחמניות בשר אווריריות
ארוחה שלמה ומשביעה עם טעם מדהים
אם גם אתם מחפשים מתכון מנצח ללחמניות משודרגות שכל המשפחה מיד תתאהב ותידלק עליהן, אז הגעתם למקום הנכון.
לחמניות בשר אווריריות ורכות בטירוף שמשדכים למלית בשר טחון עסיסי ומתובל בכל טוב, ומקבלים חוויית טעמים מדהימה שאינה מהעולם הזה!
מגישים ליד טחינה, מטבוחה, ועוד סלטים ומקבלים ארוחה שלמה ומשביעה של מעדן אמיתי שתמיד לא מספיק לקצור מחמאות.
מתכון באדיבות: אילנית דרמון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים / שקית שמרית
- 4 כפות סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- ½ כוס שמן
- 1 כף מלח
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- בצל מטוגן
- תבלינים: פפריקה (מלח, פלפל שחור)
- צנוברים/פטריות במידה ואוהבים
לעיטור
- 1 ביצה טרופה
- שומשום ו/או קצח (לפי העין)
אופן ההכנה
- להכנת הבצק - בקערה שמים את הקמח, שמרים, וסוכר, ומערבבים יחד. לאחר מכן מוסיפים את ה-2 כוסות מים פושרים תוך לישה ובהדרגה לפי הצורך.
- ללוש במיקסר או ביד ואז מוסיפים חצי כוס שמן וכף מלח וללוש לעוד 10 דקות.
- לאחר מכן, במידה והבצק יבש – מוסיפים מים בטיפות עד לקבלת בצק שדבוק לקרקעית אבל מנותק מהדפנות, והבצק חלק.
- משמנים משטח בטיפה שמן ומורידים את הבצק אליו, ללוש טיפה בידיים ואז עושים כדור ומניחים בקערה.
- מכסים בניילון נצמד למשך 45 דקות בלבד! לאחר מכן מחלקים את הבצק ל- 16 כדורים, מכסים במגבת את הכדורים למשך 10 דקות.
- להכנת המילוי - מטגנים את הבשר היטב עם התבלינים (פפריקה, מלח, פלפל), ניתן גם להוסיף צנוברים או פטריות במידה ואוהבים. לתת לבשר להתקרר
- לאחר התפיחה של הבצק, משטחים כל כדור ביד וממלאים בבשר.
- מכניסים לאפייה של 180 מעלות עד להזהבה.
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחמניות בשר
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מאפים ולחמיםמושלמים. אל תפספסו!
למתכון לחמניות הבשר. מטגנים את הבשר ללא כל טיבול? נשמע טפל…
היי לאה, מטגנים את הבשר עם התבלינים (פפריקה, מלח, פלפל), ניתן גם להוסיף צנוברים או פטריות במידה ואוהבים.
כתוב בהוראות הכנה את התגובה הזאת, כנראה בטעות
היי בת שבע,
תודה רבה ששמת לב, תיקנו את זה 🙂
מורחים בביצה ושומשום?
לעיטור יש למרוח בביצה טרופה ושומשום ו/או קצח. בהצלחה!