עוגת מילפיי מדהימה
עוגת שכבות מדהימה עם קרם מהפנט.
טוב את המתכון הזה אתם לא תוכלו להפסיק להכין, אז כדי שתשימו לב טוב טוב.
אחת העוגות הטעימות והעשירות שיש כיום, במתכון כל כך קל שלא תאמינו איפה זה היה עד היום!
מתכון לעוגת מילפיי מדהימה וקלה שתגרום לכם להתאהב מחדש.
כולנו מכירים את העוגה הזו אך כל אחד קורא לה בשם המוכר לו, יש הקוראים לה קרם שנט ויש הקוראים ל עוגת נפוליאון.
מה שבטוח הוא שלא משנה באיזה שם אתם תקראו לה, היא תמיד תצא טעימה בטירוף, בתאבון.
מתכון באדיבות: גלי בן שמעון
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית בינוניות
מיקסר
כוס שתיה חד פעמי קר
שקית זילוף
המצרכים
להכנת הבצק:
- 1 חבילת בצק עלים
- 1 חופן סוכר
להכנת המלית:
- 2 מכלי שמנת מתוקה
- 1 חבילת אינסטנט פודינג
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 קופסת גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
- לוקחים את הבצק ופורסים אותו על שולחן, לוקחים את התבנית וחותכים את הבצק ל3 חלקים כאשר כל חלק בגודל התבנית.
- מחוררים את הבצק טוב טוב שלא יתנפח בתנור, מפזרים סוכר מעל הבצקים, ומשטחים טיפה את הבצקים.
- מניחים את כל החלקים בתנור על 180 מעלות ל20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שזוף.
הכנת המלית:
- בינתיים בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה פודינג, סוכר וחלב ומקציפים במהירות גבוה עד שמתחיל להתייצב.
- לאחר מכן מוסיפים את גבינת המסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים בערבוב עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
- לאחר מכן מכניסים את כל הקצף לשקית זילוף לעבודה נוחה יותר, ומניחים את השקית במקרר להתקרר קצת.
הרכבת העוגה:
- מוציאים את הבצקים מהתנור, ולפני שמניחים אחת בתחתית, חשוב לחתוך את הבצקים באופן שווה חצי חתיכה למרובעים בכדי שהעוגה לא תתפרק והקרם יצא מהשוליים כאשר באים לחתוך אותה.
- מניחים אחד מהבצקים בבסיס התבנית, ומזלפים מעל את הקרם שהכנו באופן שווה מעל הבסיס.
- לאחר מכן מניחים את חתיכת הבצק השני מעל הקרם ולוחצים לחיצה עדינה מאוד, ושוב מזלפים מעל שכבת קרם עבה ושווה.
- לבסוף מניחים את חתיכת הבצק האחרונה, נותנים לחיצה אחרונה, , ולמקרר.
הערות וטיפים
סרטון הכנה מלא:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת מילפיי
חייב מסקרפונה? בגדול זו גבינה מוצקה שגורמת לקרם להיות יציב וחזק אבל כמו לכל דבר גם לזה יש תחליף , אפשר במקום גבינת ריקוטה או אפילו גבינת ״טוב טעם״ של טרה. |
יש טריק לחתוך כמו שצריך? בגלל זה עושים חיתוכים לכל שלושת חלקי הבצק לפני האפייה ,יוצרים עם סכין חיתוכים לא עד הסוף וכך לאחר האפייה ומריחת הקרם בין השכבות יש סימונים מהחיתוכים שעשינו לפניי האפייה וכך לא ״מתפזר״ הקרם לצדדים. |
באיזה תבנית את אופה ? 3 חלקים? כן 3 חלקי בצק עלים , ומודדת לפי גודל תבנית חד פעמית בינונית ,ומניחה את הבצק על נייר אפייה בתבנית של התנור , למי שיש תנור גדול אפשר להכניס את שלושת החלקים יחד ולמי שיש תנור רגיל אז פשוט כל חלק מהבצק אופים בנפרד. |
אפשר בלי הגבינה? אפשר הכל אבל.. הקרם יהיה פחות מעניין ופחות טעים. |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!.
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: עוגת מילפיי – גלי בן שמעון