פאי תפוחים חורפי ומפנק
פאי תפוחים קל וקליל אבל טעים ברמות, עם מעטפת בצק פריכה שממלאים במלית תפוחים עסיסית ומפנקת עם המון אגוזים וצימוקים.
פאי פשוט וזריז שהכי כיף להכין בנוחות, ועוד יותר כיף להתענג על כל ביס קטן!
מתכון באדיבות: שרונה זאבי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 אבקת אפייה
- 2 סוכר וניל
- ½ כוס שמן
- 100 גרם מרגרינה / חמאה רכה
- ½ כוס מים
מלית:
- מלית תפוחים (2 קופסאות מלית מוכנה של חברת מימונס - או להכין לבד)
- צימוקים או אגוזים (מי שאוהב)
אופן ההכנה
- נכניס למעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים לבצק (חוץ מהמים) ונלוש עד לקבלת פירורים, מוסיפים חצי כוס מים וללוש עד שהכל מתאחד (10 שניות בערך)
- מרדדים ¾ מכמות הבצק על תבנית פאי משומנת כולל הדפנות, ואופים למשך 15 דקות על חום 180 מעלות.
- מוציאים מהתנור ושמים את מלית התפוחים, מוסיפים צימוקים או אגוזים, ואז מגרדים מעל בפומפייה את שארית הבצק
- מחזירים לתנור לעוד 40 דקות או עד שמשחים.
שאלות נפוצות: פאי תפוחים מפנק
איזה בצק זה? בצק פריך. |
לא צריך ביצים? |
אפשר במקום מרגרינה מחמאה או נטורינה? |
מאיפה קונים את מלית התפוחים המוכנה? |
איך מכינים מלית תפוחים אם אין לי קנוי? |
אפשר מקמח מלא או כוסמין? |
מה חושבים על: פאי תפוחים מפנק
-
- רוז מסארווה:
"טעים מאוד,תודה!"
- רוז מסארווה:
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות פירות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: פאי תפוחים חורפי ומפנק – שרונה זאבי
אפשר עם רסק ת.עץ קנוי?
היי עפרה,
בוודאי.
בהצלחה 🙂
עוגה משגעת,אוהבת מאוד
ציון 10
באיזה תבנית אופים את הפאי? מרובעת גודל עגולה קוטר?
כל העוגות והעוגיות שהכנתי דרככם יצאו נהדר
תודה מראש
שמחים שאהבת את המתכונים יהודית. את הפאי הנפלא הזה יש להכין תבנית פאי 26. בהצלחה ובתיאבון!