אל תפחדו מההילה המאיימת של קינוח פבלובה זה כי הוא דווקא קל להכנה, לקראת ראש השנה מכינים פבלובה חגיגית ומופלאת שנראית כמו מיליון דולר ומשאירה טעם של עוד! מרכיבים ממרנג מפנק שממלאים בקרם וניל מלטף עם הרבה פירות ותוספות. מפתיעים את האורחים בפבלובות מושלמות ומסיימים את השנה בפיצוץ של מתיקות!
מתכון באדיבות: ריטה קדוש – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פבלובה – קינוח טעים ומרשים בטעם של עוד
מצרכים
כמות: 30-40 פבלובות
250 גרם חלבונים (הלבן של הביצה) בערך 8-9 אבל חובה משקל!
500 גרם סוכר לבן
1/2 כפית מחית וניל (אפשר גם תמצית וניל)
כף 1 קורנפלור
כפית 1 חומץ
קרם וניל
שמנת מתוקה 250 גרם
3 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית מחית וניל
אופן הכנה
- בקערת המיקסר נשים את החלבונים והסוכר ונערבב טיפה עם מטרפה ידנית (שנצטרך אותה בהמשך).
- ניקח סיר קטן שאפשר להניח עליו את קערת המיקסר ויהיה מספיר רווח בין תחתית הקערה לתחתית הסיר שהמים לא יגעו בקערת המיקסר.
- נשים חצי כוס מים חמים בסיר הקטן ונביא לרתיחה, כשהמים כבר מבעבעים נשים את קערת המיקסר עם החלבונים והסוכר על הסיר ונתחיל לטרוף עם מטרפה ידנית ללא הפסקה כדי שלא תהיה חביתת חלבונים. נמשיך כך למשך 7-10 דקות
- נבדוק בין שתי אצבעות אם הסוכר נמס ואם כן נעביר ישר למיקסר ונקציף כ 8-10 דקות (תלוי במיקסר) עד שמקבלים קצף יציב, אחרי זאת ננמיך מהירות ונוסיף את הקורנפלור, חומץ, ותמצית וניל. נקציף עוד כמה שניות וזהו,כשהרמנג יוצא יציב ומבריק נידע שהוא מוכן
- נכין שקית זילוף עם צנתר M1 ונעביר פנימה את המרנג ונזלף על נייר אפייה (מומלץ להדביק את הקצוות של הנייר אפייה לתבנית עם מעט מרנג כדי שהנייר לא יזוז). נעשה תחתית שטוחה עגולה ולאחר מכן נזלף מסגרת עגולה כ 2-3 סיבובים.
- נכניס לתנור 80 מעלות למשך 3 שעות.
- כשהפבלובות מוכנות נמלא בקרם וניל ונקשט בכל מה שתרצו, אפשר גם לשלב פירות טריים
- להכנת הקרם נקציף את הרכיבים לקצפת ונזלף לתוך הפבלובות
סרטון הכנת הצורה:
שאלות ותשובות
שאלה: מזה מחית וניל?
תשובה: בבקשה תמונה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אלה חלפון: "תודה על מתכון מטריף, יצא מושלם"
- מלאני פרץ: "גם אני הצלחתי במשימה תודה רבה"
- נינה פלורנטין: "מושלם"
קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קינוח כוסות קינדר מושלם
- מתכון: נקניק שוקולד הכי טעים שיש
- מתכון: קינוח עוגיות אלפחורס
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!