מתכון: לחמניות שום מתובלות
מצרכים
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים/קובייה טריה
4 וחצי כפות סוכר
2 כוס ו-3/4 כוס מים
חצי כוס שמן
כף מלח
לציפוי
150 גרם חמאה
כף גדושה של שום כתוש
רבע צרור פטרוזיליה רק העלים
שליש כפית מלח
אופן הכנה
- בהתחלה נלוש הכל למעט המלח, את המלח נוסיף בסוף ונמשיך לערבל עוד 7 דקות
- נוציא אוויר על ידי לישה קטנה ונתפיח לעוד שעה
- ניקח בצק בגודל של משמש קטן ונרדד אותו לצורת נחש. נקשור ונניח על התבנית
- נבריש בביצה ונתפיח חצי שעה בצורה
- נאפה עד הזהבה בתנור חם שחומם מראש ב-180 מעלות.
- דקה לפני שהתבניות מוכנות, נמיס במיקרו את החמאה עם כף השום, למשך דקה או שתיים
- נערבב היטב, נשים פטרוזיליה (מי שלא אוהב לא צריך)
- כשהלחמנות יוצאות נשפוך לקערה עם החמאה, נערבב ונתענג.
שאלות ותשובות
שאלה: מה אפשר במקום פטרוזיליה?
תשובה: במקום פטרוזיליה אני שמתי טימין יבש, שום כתוש ומעט מלח גס.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה לשבועות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלט חלומי ופטריות לשבועות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב לשבועות
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם מתכון לחם שום? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!