|
פורים מתקרב ועוגיות שושנים הם הדבר שהכי כדאי להכין! עוגיות שושנים של סבתות מבצק עשיר ופריך במילוי קצף מעלף, מגולגלות ופרוסות לצורת שושנים מתוקות. עוגיות מושלמות לפורים שמוכיחות לאורחים ש"נמס בפה" הוא לא סתם עוד ביטוי, זו עובדה!
 
מתכון באדיבות: מרינה צ'יאנורוב – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות שושנים לפורים

מצרכים 

לבצק
500 גרם קמח תופח של אוסם
200 גרם חמאה מרגרינה
1 כוס תפוזים
חצי כפית סודה לשתיה לא חובה
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
3 חלמונים
למלית
3חלבוני ביצים
חצי כוס סוכר
חבילה 1 פודינג וניל

אופן הכנה 

  • אפשר ללוש במיקסר ואפשר ללוש ביד
  • נמעוך היטב את המרגרינה או החמאה עם חלמונים, סוכר וניל, אבקת אפיה, ומיץ תפוזים
  • בהדרגה נוסיף את הקמח, נשים לבצק נעים ואחיד, נחלק לשני כדורים שווים ונכניס למקרר לשעה מנוחה
  • נקציף חלבונים עד לקבלת קצף לבן כמו שלג ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר ונקציף עד לקבלת קצף חזק. נוסיף את הפודינג וניל ונקציף עוד- 2 דקות.
  • נרדד כל כדור לעלה בעובי של 1 ס"מ ונמרח את העלה במלית של הקצף
  • נגלגל לצורת רולדה נחש ונחתוך את הרולדת גליל לעובי של 3 ס"מ לפרוסות
  • נניח על תבנית שמרופדת בנייר אפיה
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30 דקות
  • גיוון במלית
  • אפשר להחליף לפודינג שוקולד, פודינג ורודה בטעם תות ולהוסיף אגוזים קצוצים דק

שאלות ותשובות

שאלה: האם אין צורך באבקת אפיה ?
תשובה: אפשר להשתמש בקמח תופח של אוסם אין צורך למרות שלא יזיק.

שאלה: איך עושים את הצורות של הבצק?
תשובה: אפשר להשתמש בחותך של סלק כזה.

שאלה: כמה חתיכות יוצא מכל רולדה?
תשובה: 8 חתיכות בערך סהכ 16 בערך.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אביבה בן עמי : "יוצא כך כמו שושנים עם מתכון השמרים"
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות שושנים לפורים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements