עוגיות שושנים לפורים
פורים מתקרב ועוגיות שושנים הם הדבר שהכי כדאי להכין! עוגיות שושנים של סבתות מבצק עשיר…
[adinserter block="2"]
מתכון: עוגיות שושנים לפורים
מצרכים
לבצק
500 גרם קמח תופח של אוסם
200 גרם חמאה מרגרינה
1 כוס תפוזים
חצי כפית סודה לשתיה לא חובה
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
3 חלמונים
למלית
3חלבוני ביצים
חצי כוס סוכר
חבילה 1 פודינג וניל
[adinserter block="3"]
אופן הכנה
- אפשר ללוש במיקסר ואפשר ללוש ביד
- נמעוך היטב את המרגרינה או החמאה עם חלמונים, סוכר וניל, אבקת אפיה, ומיץ תפוזים
- בהדרגה נוסיף את הקמח, נשים לבצק נעים ואחיד, נחלק לשני כדורים שווים ונכניס למקרר לשעה מנוחה
- נקציף חלבונים עד לקבלת קצף לבן כמו שלג ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר ונקציף עד לקבלת קצף חזק. נוסיף את הפודינג וניל ונקציף עוד- 2 דקות.
- נרדד כל כדור לעלה בעובי של 1 ס"מ ונמרח את העלה במלית של הקצף
- נגלגל לצורת רולדה נחש ונחתוך את הרולדת גליל לעובי של 3 ס"מ לפרוסות
- נניח על תבנית שמרופדת בנייר אפיה
- לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 30 דקות
- גיוון במלית
- אפשר להחליף לפודינג שוקולד, פודינג ורודה בטעם תות ולהוסיף אגוזים קצוצים דק
שאלות ותשובות
שאלה: האם אין צורך באבקת אפיה ?
תשובה: אפשר להשתמש בקמח תופח של אוסם אין צורך למרות שלא יזיק.
שאלה: איך עושים את הצורות של הבצק?
תשובה: אפשר להשתמש בחותך של סלק כזה.
שאלה: כמה חתיכות יוצא מכל רולדה?
תשובה: 8 חתיכות בערך סהכ 16 בערך.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- אביבה בן עמי : "יוצא כך כמו שושנים עם מתכון השמרים"
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות

[adinserter block="2"]
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!